Video Dragnea a vizitat la Indagra standul firmei Salcia Teleorman, unde s-a întâlnit cu fiul şi fiica sa - FOTO, VIDEO

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Liviu Dragnea, a vizitat, joi, la Indagra, standul expoziţional al firmei Salcia Teleorman, unde s-a întâlnit cu fiul, dar şi cu fiica sa.

3836 afișări

Dragnea a mers, joi, împreună cu ministrul Agriculturii, Petre Daea, într-o vizită la târgul agricol Indagra. Printre standurile la care s-a oprit s-a numărat şi cel al firmei Salcia Teleorman.

„Staţi să o pup pe fiica mea. Ea este fiica mea, cea reală, nu cea prezentată prin presă”, le-a spus Dragnea jurnaliştilor care îl însoţeau.

Ulterior, liderul PSD a gustat din produsele expuse şi i-a invitat şi pe jurnalişti să o facă. „Gustaţi, e păcat că nu gustaţi. Sunt foarte bine făcute. Ăsta e şorici tradiţional”, a spus Dragnea.

Întrebat cum e să aibă un asemenea invitat, fiul său, care stăta în zona de prezentare a standului, a răspuns: „E o deosebită plăcere”.

Chestionat de jurnalişti dacă este mândru de fiul său, Dragnea a răspuns: „Sunt mândru că nu batele pietrele şi că munceşte”.

Eu le-am spus (copiilor meri, n.r.) doar să muncească. Ei şi-au ales ce să muncească, şi facultăţile, şi restul”, a spus Dragnea, care a arătat că fiul şi fiica să nici nu vor să audă de politică.

Întrebat dacă i-a ajutat în afaceri pe copii săi, Dragnea a răspuns, ironic: „Nu aţi văzut cum îi ajut? Oricine în jurul meu trebuie să fie omorât”.

Ilie Dragne, administratorul fermei de porci Salcia din Teleorman, unde acţionar majoritar este fiul lui Liviu Dragnea, a fost trimis în judecată, alături de alte 4 persoane. Acesta este judecat pentru folosirea cu rea credinţă a creditului societăţii. Alături de Ilie Dragne au fost trimişi în judecată Ştefan Anton Moroşanu, Dumitru Mişu, Aurelian Voicu şi Stefano Rossi.

În dosar sunt investigate infracţiuni de evaziune fiscală şi de folosire, cu rea-credinţă, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu. În luna august, procurorii au făcut 80 de percheziţii, anunţând că 12 firme sunt implicate. Dragne a fost reţinut pe 10 august, iar ulterior procurorul de caz a decis să fie plasat sub control judiciar.

În total, 60 de oameni au fost audiaţi, în calitate de martori sau suspecţi, pentru nouă dintre ei fiind dispusă reţinerea. Anchetatorii au stabilit, ulterior, că nu este necesar să ceară arestarea pentru niciunul dintre ei, doar cinci fiind trimişi în judecată.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, declara, pe 22 august, că nu ştie ce au găsit procurorii la percheziţiile de la Ferma Salcia, unde fiul său este acţionar majoritar, dar a declarat că poate aceste controale vor duce la închiderea firmelor şi astfel va fi loc pentru alţii pe piaţă.

„Cred că ăsta este un lucru bun, să se facă percheziţii la cât mai multe firme, poate încet, încet o să se închidă aceste firme şi lăsăm loc pe piaţă la alţii. Nu ştiu cine e vizat, cine nu e vizat, ce au găsit la percheziţii, dacă au percheziţionat şi porcii. E o anchetă în curs, habar nu am ce e acolo”, spunea Dragnea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici