Dumitru Coarnă, Sindicatul Poliţiştilor: Prietenii lui Cristi Boureanu ar încerca să ÎMPIEDICE o posibilă reţinere a fostului parlamentar

Preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi al Personalului Contractual (SNPPC), Dumitru Coarnă, a declarat, pentru MEDIAFAX, că a primit informaţii potrivit cărora unele persoane din anturajul lui Cristian Boureanu ar încerca să împiedice luarea unei măsuri preventive împotriva acestuia.

12306 afișări
Imaginea articolului Dumitru Coarnă, Sindicatul Poliţiştilor: Prietenii lui Cristi Boureanu ar încerca să ÎMPIEDICE o posibilă reţinere a fostului parlamentar

Dumitru Coarnă: Sunt informaţii că prietenii lui Cristi Boureanu încearcă să împiedice o posibilă reţinere

"Sunt nişte informaţii care au ajuns şi la mine cum că prieteni din anturajul lui încearcă pe anumite canale medicale şi de altă natură să împiedice într-un fel oarece măsuri de reţinere. În opinia mea, se impune reţinerea pentru că circumstanţele personale îmi indică acest lucru, este un om predispus violenţei, mai mult decât atât, subiectul pasiv este un poliţist care reprezintă autoritatea statului privind apărarea, ordinea şi siguranţa publică. Dacă lucrurile merg în această paradigmă şi îi jignim pe poliţişti, îi ultragiem, nu se dispun măsuri de reţinere, se creează senzaţia că se poate şi atunci haosul este la un pas de noi. Vorbim de un om cu influenţă, un om cu bani, un om care a făcut parte din Parlamentul României", a declarat, pentru MEDIAFAX, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi al Personalului Contractual (SNPPC).

Dumitru Coarnă a precizat că, din punctul său de vedere, nu se poate pune problema ca poliţiştii să-l fi agresat pe Cristian Boureanu.

"Am înţeles că s-a opus reţinerii, s-a opus încătuşării şi există posibilitatea, în această conjunctură, să îşi fi provocat un mic tip de agresiune pentru că forţa a fost folosită legitim de către poliţişti în această situaţie. Forţa a fost folosită cu respectarea legii", a mai spus Dumitru Coarnă.

Cristian Boureanu a fost dus la sediul Brigăzii Rutiere a Capitalei pentru a fi audiat de către procurori care au deschis un dosar penal pentru ultraj în acest caz. Fostul deputat este acuzat că a lovit un poliţist. Astfel, în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 1.30, poliţiştii rutieri au oprit un autoturism pe Bulevardul Aviatorilor pentru control. În maşină s-ar fi aflat trei persoane, printre care şi Cristian Boureanu, dar acesta nu se afla la volanul maşinii. Poliţiştii susţin că acesta a fost recalcitrant, refuzând să prezinte documentele de identitate. Mai mult, spun reprezentanţii Brigării Rutiere, acesta le-ar fi adresat injurii şi ar fi lovit un poliţist în zona inghinală şi i-ar fi prins mâna în uşa maşinii. Ulterior, Cristian Boureanu a fost dus la sediul Brigăzii Rutiere, fiind deschis dosar penal pentru ultraj. Potrivit unor surse, acesta a adormit în secţia de poliţie, fiind în stare de ebrietate şi nu a putut fi audiat. Fostul deputat a fost dus apoi la Spitalul Floreasca după ce a susţinut că se simte rău. Pentru a-l putea audia, la unitatea medicală au mers şi poliţiştii care l-au dus apoi la Brigada Rutieră.

Ancheta este coordonată de Parchetul de la lângă Judecătoria Sectorului 1.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici