Episcopia Oradea, despre percheziţiile DNA: Nu au fost identificate sume de bani nejustificate

Reprezentanţii Episcopiei Oradea susţin că, în urma percheziţiilor DNA de joi, nu au fost ridicate obiecte şi nici nu au fost identificate sume de bani nejustificate, nefiind precizată nici calitatea procesuală a episcopului Sofronie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1659 afișări
Imaginea articolului Episcopia Oradea, despre percheziţiile DNA: Nu au fost identificate sume de bani nejustificate

Episcopia Oradea, despre percheziţiile DNA: Nu au fost identificate sume de bani nejustificate

Biroul de Presă al Episcopiei Oradiei a precizat, vineri, printr-un comunicat, că au fost puse la dispoziţia procurorilor DNA toate documentele solicitate, însă anchetatorii nu au identificat sume de bani nejustificate iar calitatea procesuală a episcopului Sofronie nu a fost precizată.

„Urmare a cercetărilor efectuate de către Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Oradea, la Centrul Eparhial al Episcopiei Oradiei, în data de 15 septembrie 2016, au fost puse la dispoziţia organelor de cercetare toate documentele solicitate, nu au fost ridicate obiecte şi nu au fost identificate valori sau sume de bani nejustificate. De asemenea, nu a fost precizată calitatea procesuală a Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, sau a vreunei alte persoane de la Centrul Eparhial. Nedorind a prejudicia în vreun fel rezultatele cercetărilor, Episcopia Oradiei se abţine de la alte declaraţii pe acest subiect, exprimându-şi încrederea în instituţiile abilitate ale Statului“, se arată în comunicatul citat.

Procurorii anticorupţie din Oradea au făcut, joi, percheziţii la Episcopia Oradea, într-un dosar în care există suspiciuni de corupţie privind numirea şi promovarea preoţilor, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Sursele citate precizează că faptele ar fi fost comise în perioada 2014 - 2016, fiind vizate persoane din cadrul Episcopiei.

Până în prezent nicio persoană nu a fost pusă sub învinuire, urmând ca după analizarea probelor ridicate să se facă audieri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici