Video Fifty Shades of Grey şi Friends with Benefits, exemplele urmate de adolescenţii din România

  • Dacă nu sunt învăţaţi acasă sau la şcoală, adolescenţii învaţă despre sex din filmele interzise vârstei lor
  • Prietenie cu beneficii şi fără angajamente, un alt concept pe care copiii îl cred cool şi îl practică
  • Cristina este terapeut şi crede ca educaţia sexuală în şcoli este esenţială
784 afișări

Adolescenţii din ziua de azi au probleme reale legate de educaţia sexuală. Terapeutul Cristina Varo spune că aceştia ajung să înveţe despre sex de la prieteni şi din filmele interzise pentru vârsta lor. Din dorinţa de a căuta experienţe „tari” unii explorează lucrurile „interzise” ori tabu, ca răspuns la o curiozitate naturală. Pentru că nu sunt pregătiţi moral să facă faţă, vor avea mai apoi de suferit, susţine specialistul.

„Inclusiv Cele 50 de umbre ale lui Grey, acea carte, a fost o modă realmente a tinerelor care doreau să experimenteze şi doreau să fie agresate. Li se părea că era ceva firesc şi că făcea parte din a îţi explora senzualitatea, când ele de fapt încă sunt fragile, habar nu au”, a spus Cristina Varo, terapeut, coach şi trainer în relaţii. 

Prietenia cu „beneficii” este un alt concept experimentat de tinerii din România. 

„Un alt concept cu care m-am întâlnit la tineri este friends with benefits, să avem relaţii sexuale, noi suntem prieteni, dar nu avem niciun angajament, nicio obligaţie unul faţă de altul. Dar mai devreme sau mai târziu unul dintre ei ajunge să se implice, iar uzura asta morală lasă răni. Tocmai de aceea mi se pare esenţial să fie făcută educaţia sexuală în şcoli”, a mai declarat Cristina Varo. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici