Propunerea de arestare preventivă a fostului şef al PTF Albiţa a fost făcută de procurorii DNA Bucureşti, fiind inclusă în rechizitoriul „lotului Albiţa”, transmite corespondentul MEDIAFAX.
După două amânări succesive, judecătorii Curţii de Apel Iaşi au admis, joi, cererea procurorilor DNA, astfel că fostul şef al PTF Albiţa Daniel Corban va fi judecat în stare de arest.
La scurt timp după pronunţarea sentinţei, Daniel Corban s-a prezentat la Poliţia Iaşi, el fiind dus ulterior în arestul IPJ Iaşi.
Decizia nu este definitivă, fostul şef PTF Albiţa putând formula recurs la sentinţa judecătorilor ieşeni.
Daniel Corban este acuzat de luare de mită şi constituire sau aderare la un grup infracţional organizat. El a fost trimis în judecată săptămâna trecută alături de 46 de poliţişti de frontieră de la Albiţa.
Judecătorii Curţii de Apel Iaşi au decis, marţi, menţinerea măsurii de arest preventiv în cazul celor 30 de poliţişti de frontieră din cadrul PTF Albiţa acuzaţi de comiterea unor fapte de corupţie.
Alţi 16 angajaţi ai PTF Albiţa sunt cercetaţi în stare de libertate, având interdicţia părăsirii ţării.
Dosarul poliţiştilor de frontieră de la Vama Albiţa acuzaţi de comiterea unor acte de corupţie este judecat la Iaşi, primul termen al procesului fiind programat în 3 mai.
Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a 47 de ofiţeri şi agenţi de poliţie de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, judeţul Vaslui, sub acuzaţiile de luare de mită în formă continuată şi constituire sau aderare la un grup infracţional organizat.
Potrivit DNA, 30 dintre inculpaţi, toţi agenţi de poliţie de frontieră, au fost trimişi în judecată în stare de arest.
Conform rechizitoriului DNA, în perioada noiembrie 2010 – ianuarie 2011 cei 47 de poliţişti de frontieră de la Albiţa au pretins, primit ori acceptat, atât în nume propriu, cât şi în numele celorlalţi colegi, suma totală de 2.164.800 de lei şi alte bunuri de la persoanele care au tranzitat frontiera.