Video FOTO VIDEO Lider sindicat FSLI Sector 6: Greva profesorilor din Sectorul 6 al Capitalei se suspendă

Greva profesorilor afiliaţi Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) din Sectorul 6 al Capitalei se suspendă, a anunţat liderul sindicatului FSLI Sector 6, Radu Pisica.

989 afișări

"Având în vedere situaţia creată în urma comunicatului dat de conducerea FSLI, sunt obligat să anunţ încheierea grevei în Sectorul 6, începând din acest moment. Oamenii nu au curaj să rămână singuri în grevă. Se fac presiuni asupra lor. Prin ministru...Inspectoratul a spus că greva este ilegală. Asta e, am încercat, am luptat, dar am pierdut", a declarat Radu Pisica, lider sindicat FSLI Sector 6.

El anunţase, duminică, că peste 1.000 de profesori din Sectorul 6 îşi vor înceta activitatea luni, nemulţumiţi de legea salarizării şi de faptul că majorările salariale au fost amânate.

Luni, conducerea FSLI a anunţat că nu sunt întrunite condiţiile pentru declanşarea grevei generale la nivel naţional.

Ştire iniţială - Lider sindicat: Cel mai probabil vom încheia greva din Sectorul 6 al Capitalei

Greva profesorilor din Sectorul 6 al Capitalei se va încheia cel mai probabil, a declarat Radu Pisica, lider sindicat FSLI Sector 6, după anunţul Federaţiei potrivit căruia nu au fost întrunite condiţiile pentru declanşarea grevei la nivel naţional.

"Convoc de urgenţă Colegiul Naţional al Liderilor Sindicali pentru a vedea ce e de făcut. Sunt profund dezamăgit de acest comunicat venit de la centru. Sunt uimit să aflu că s-a ajuns la o astfel de hotărâre. Nu mă aşteptam la astfel de rezultat, în condiţiile în care sunt organizaţii sindicale unde procentul de declarare în favoarea grevei este între 60% şi 80%. Dar, cel mai probabil vom încheia greva", a declarat Radu Pisica, lider sindicat FSLI Sector 6.

Luni, la Şcoala Gimnazială nr. 169 din cartierul Drumul Taberei al Sectorului 6 al Capitalei, profesorii afiliaţi Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ au intrat în grevă.

Cei mai mulţi dintre copii au venit oricum la şcoală, deşi fuseseră anunţaţi de protest încă de săptămâna trecută. Unii au venit în speranţa că vor face totuşi ore, alţii ca să nu primească absenţe, iar restul au venit ca să îşi depună fişele la Evaluarea Naţională.

"Noi am crezut că doar unii profesori vor face grevă. Am zis să venim totuşi să vedem care e faza. Nu putem intra în şcoala, e grevă generală. Nu ştim exact de ce protestează, nu stim cât va dura", a declarat, pentru MEDIAFAX, un elev.

"Nu am ştiut că nu se fac ore azi. O să mă duc acasă. Da, îmi pare bine că nu facem azi ore pentru că aveam de dat un test", a spus alt elev.

"Am venit să ne depunem fişele de înscriere la Evaluarea Naţională. Săptămâna viitoare avem testele. Ne-am trezit cu toţii de la ora 07:00, ştiam că nu se fac ore, dar nu ştiam că nu putem nici noi să ne depunem fişele. Aşteptăm să vedem ce zice domnul diriginte", a declarat, pentru MEDIAFAX, o elevă.

"Din ce mi-a spus dirigintele, dacă până săptămâna viitoare nu se încheie greva, nu dăm examenele (Evaluarea Naţionala - n.r.). Şi o variantă ar putea fi să dăm nişte teste de admitere la liceul unde vrem să mergem. Dar dacă nu intru acolo, ce fac, mă duc la alt liceu şi dau şi acolo examen? Nu se ştie exact ce se va întâmpla, iar noi nu ştim ce sa facem în acest moment", a mai spus o fată.

Radu Pisica, liderul sindicatului FSLI Sector 6 a anunţat, duminică, că peste 1.000 de profesori din Sectorul 6 îşi vor înceta activitatea luni, nemulţumiţi de legea salarizării şi de faptul că majorările salariale au fost amânate. Luni, conducerea FSLI a anunţat că nu sunt întrunite condiţiile pentru declanşarea grevei generale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici