Video FOTO, VIDEO | Mii de oameni au participat la înmormânarea artistei Denisa Răducu

Mii de oameni au participat, marţi, în comuna Ştefăneşti, din Vâlcea, la înmormântarea interpretei de manele Denisa Răducu, alături de rude fiind apropiaţi şi colegi de breaslă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

7013 afișări

Trupul neînsufleţit al Denisei Răducu a ajuns, marţi dimineaţa, în jurul orei 7.00, la casa din Ştefăneşti unde artista a copilărit. Aici, sicriul a fost aşteptat de aproximativ 50 de persoane, rude şi vecini.

Cei doi părinţi ai manelistei şi-au dorit să fie păstrată discreţia în ziua în care s-au despărţit de fiica lor, aşa că au luat mai multe măsuri. O firmă de pază nu a permis fotografierea sau filmarea în curte sau în casă.

În plus, poliţişti din judeţele Vâlcea şi Olt au asigurat ordinea la ceremonie.

„Fetiţa mea a murit şi nu o mai aduce nimeni şi nimic înapoi. Ce mă fac eu acum fără ea?”, a strigat bunica Denisei.

Tânăra de 27 de ani s-a născut la Ştefăneşti, iar încă din copilărie, povestesc vecinii, era vedetă la ea în localitate. Vestea morţii Denisei a surprins pe toată lumea, de la membrii familiei, la prieteni sau consăteni.

„Denisa era de aceeaşi vârstă ca şi fetele mele, iar când am aflat, acum patru luni, că este bolnavă nu mi-a venit să cred. Am vorbit cu mama ei, în urmă cu două săptămâni, şi se aştepta să moară. Mi-a spus că are şanse mici să îşi revină, dar că mai speră într-o minune. Astăzi ne-am luat rămas bun de la ea cu toţii, însă nu o vom uita niciodată. A fost copil minunat, cuminte, bine crescut şi avea o voce de aur. Noi îi spuneam fata cu părul blond şi ochii mari. În ultima perioadă, slăbise foarte mult şi ajunsese să cântărească 26 de kilograme, la 27 de ani. Dumnezeu să o odihnească în pace pentru că s-a chinuit mult de tot!”, a povestit o vecină.

„Nu ştiam ce boală avea, doar ce ştiam şi noi de la mama sa, când mai întrebam de ea. Ne spunea că e bine, că-i merge bine, ca orice părinte, erau mândri de ea. Vestea că s-a îmbolnăvit a căzut ca un trăznet asupra familiei, nu ne-a venit să credem. De Paşti am aflat, atunci când a venit la biserică. Am zis că sunt zvonuri, până am văzut într-o emisiune. Tot nu ne-a venit să credem, dar după aceea s-a confirmat că, într-adevăr, este bolnavă”, a declarat o mătuşă a Denisei.

Femeia a adăugat că, în ciuda faptului că boala era avansată, părinţii fetei mai sperau că se va face bine.

„Am vorbit cu mama sa, în urmă cu o lună, şi mi-a spus că urma să facă o operaţie, luna aceasta, că 80 la sută din ficat este afectat. Noi speram şi o încurajam, deşi i se spunea că nu mai au ce să-i facă. Ei sperau”, a mai spus femeia.

La înmormântarea Denisei Manelista a fost prezent şi Florin Peşte, unchiul tinerei, dar şi cel care a lansat-o în lumea manelelor. Pe ultimul drum, Denisa a fost condusă de Adi de la Vâlcea, Şuşanu, Cristian Rizescu şi alţi colegi de breaslă.

Interpreta a fost înmormântată în satul natal din Vâlcea, în cimitirul din curtea Mânăstirii Morunglav, aflată de 500 de metri de casa bunicilor săi. Cu toate acestea, cortegiul funerar a parcurs două sate ale localităţii, oprindu-se în trei intersecţii, unde cei cinci preoţi au ţinut o slujbă.

Cântăreaţa Denisa Răducu a murit, duminică dimineaţă, la vârsta de 27 de ani, din cauza cancerului la ficat.

Autorităţile din Ştefăneşti au anunţat că în fiecare an, pe 14 august, vor organiza un Festival al lăutarilor, în memoria Denisei Răducu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici