Video GALERIE FOTO | Gospodării inundate şi persoane evacuate în Timiş, judeţ aflat sub avertizare Cod roşu

Mai multe gospodării din zece localităţi din judeţul Timiş au fost inundate în urma ploilor abundente de joi. Opt persoane, printre care cinci copii, au fost evacuate de pompieri.

1040 afișări

Potrivit ISU Timiş, pompierii au intervenit joi în zece localităţi pentru evacuarea apei din gospodării şi curţi.

În localitatea Fârdea, au fost evacuate 8 persoane, 3 adulţi şi 5 copii, 10 animale şi 50 de păsări. De asemenea, s-a intervenit pentru scoaterea apei din două case, 9 curţi şi 16 grădini.

Pompierii au intervenit şi în localitatea Nădrag, la un pod care a fost luat de viitură şi pentru evacuarea apei dintr-o casă şi 4 curţi. Astfel de intervenţii au mai avut pompierii în Seceani, Făget, Jena, unde a fost inundată şi o biserică, Buzad, Criciova şi Jupâneşti.

În Lugoj s-a intervenit pentru scoaterea apei din 5 beciuri inundate şi 8 curţi, iar în Timişoara pentru evacuarea apei de pe strada Mile Cărpinişan.

Pompierii intervin joi seara şi în localitatea Murani, unde mai multe gospodării şi grădini au fost afectate de o viitură.

ISU Timiş recomandă populaţiei din zonele vizate de inundaţii să evite deplasările şi să ia măsurile de autoprotecţie în perioada de valabilitate a avertizării hidrologice.

„Pentru evitarea situaţiilor în care viaţa poate fi pusă în pericol, cetăţenii trebuie să respecte următoarele recomandări:
Nu vă deplasaţi prin curenţi de apă, puteţi să vă pierdeţi echilibrul
Nu vă deplasaţi cu autoturismul în zona inundată
În cazul în care sunteţi surprinşi de viitură urcaţi-vă către părţile superioare ale locuinţei sau pe acoperiş, până la sosirea echipelor de salvare
Dacă este necesară evacuarea, deplasaţi-vă imediat spre o zonă înaltă din apropiere, precizată de autorităţi!”, au transmis reprezentanţii ISU Timiş.

Judeţul Timiş este până vineri la ora 9.00 sub avertizare Cod roşu de inundaţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici