Video Răspunsul Primăriei după PROTESTUL din Prelungirea Ghencea: În aprilie vor fi construite trotuare

Primăria Capitalei anunţă că au fost demarate lucrările de amenajare a Şoselei Prelungirea Ghencea, fiind efectuate lucrări de repararea a carosabilului, de amenajare a trotuarelor şi marcaje pentru trecerile de pietoni. Reacţia, după un protest la care au participat în jur de o mie de persoane.

5026 afișări

"Până la actualizarea documentaţiilor necesare demarării obiectivului de investiţii, am solicitat Administraţiei Străzilor să amenajeze trotuarele de pe Şoseaua Prelungirea Ghencea, să remedieze deficienţele din carosabil si să marcheze trecerile de pietoni. Este un prim pas spre normalitate. În proiectul de buget pentru anul 2017, Primăria Municipiului Bucureşti a alocat suma de 5 milioane de lei pentru obiectivul de investiţii Penetraţie Prelungirea Ghencea – Domneşti", transmite Gabriela Firea printr-un comunicat de presă.

Proiectul va fi inclus in Planul de Mobilitate Urbana Durabila Bucuresti-Ilfov 2016-2030.

Primăria anunţă că pe 22 martie a început marcarea trecerilor de pietoni şi au fost demarate lucrăari de reparaţii pe porţiunile unde au apărut gropi.

"Până la supralărgirea şoselei, a fost găsita o soluţie provizorie pentru siguranţa pietonilor: vor fi construite trotuare (cu o garanţie de patru ani), pe o lungime de 3 km, până la limita administrativă cu judeţul Ilfov. Trotuarele vor avea o lăţime de 1,5 m astfel încât să permită şi circulaţia bicicletelor. Construirea acestora va începe în luna aprilie şi va dura aproximativ o lună şi jumătate", transmite primăria.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va realiza un pasaj suprateran peste centura Capitalei şi calea ferată care include o lucrare de artă cu un giratoriu suspendat ce ar trebui să fluidizeze ciruclaţia rutieră în zona intersecţiei dintre ieşirea din Capitală spre Domneşti, dinspre Prelungirea Ghencea, şi centura Capitalei, unde, în prezent, se creează frecvent ambuteiaje, se mai arată în comunicatul de presă.

Precizările primăriei vin după ce, sâmbătă, a avut loc un marş de protest la care au participat aproximativ o mie de persoane.

Ştire iniţială: GALERIE FOTO PROTEST cu o mie de oameni în Prelungirea Ghencea: Vrem pasaj şi vrem lărgire, păcăleala nu mai ţine

În jur de o mie de persoane participă, sâmbătă, la un marş de protest în zona Prelungirea Ghencea, oamenii fiind nemulţumiţi că, deşi se discută de mai mulţi ani despre proiectul ,,Supralargire Prelungirea Ghencea – Domnesti’’, lucrările încă nu au fost demarate.

Protestul a început la ora 11.00, fiind prezenţi aproximativ o mie de oameni, unii însoţiţi şi de copii.

"Le cerem să-şi facă treaba: să urgenteze lărgirea şi pasajul, să prezinte public un calendar concret al etapelor şi al alocărilor bugetare. Între timp, să ia măsuri pentru siguranţa circulaţiei în zonă: să facă trotuare, să marcheze trecerile de pietoni şi să asigure dirijarea circulaţiei în intersecţia cu str. Valea Oltului şi cu Şoseaua de Centură. Proiectul ,,Supralargire Prelungirea Ghencea – Domneşti’’, votat de Consiliul General al Capitalei în 2006, este amânat de 10 ani şi, în ciuda promisiunilor primite de la autorităţi, nici anul ăsta nu e sigur că vor începe lucrările. Ştim de la Primăria Capitalei că încă nu a fost finalizat proiectul tehnic, nu au fost finalizate măsuratorile limitei administrative dintre Bucureşti şi Ilfov, nu au fost finalizate exproprierile, nu a fost lansată licitaţia pentru lărgire. De asemenea, licitatia pentru proiectul CNAIR ‘’Pasaj suprateran pe drumul judeţean DJ 602 Centura Bucureşti Domneşti’’ a durat aproape 2 ani şi a fost câştigată în final de o firmă aflată în insolvenţă", scriu organizatorii protestului pe pagina de Facebook a evenimentului.

Pe traseul pe care se desfăşoară marşul, circulaţia rutieră a fost restricţionată până la finalizarea protestului.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici