Video GALERIE FOTO Trenul care duce pelerinii din Budapesta la Şumuleu Ciuc, întâmpinat cu pogăcele, flori şi steaguri

Un tren cu peste 1.000 de pelerini veniţi din Budapesta a fost întâmpinat, joi, în Gara Cluj-Napoca de clujeni, cu pogăcele cu caş, flori, şi steaguri ale Ungariei şi Ţinutului Secuiesc, aceştia urându-le „Drum bun” spre Şumuleu Ciuc unde se vor ruga duminică, de Rusalii, la statuia Fecioarei Maria.

608 afișări

Peste 1.000 de pelerini din Budapesta au sosit, joi după amiază, în Gara Cluj-Napoca cu un tren care avea în componenţă 17 vagoane şi care se îndreaptă spre Şumuleu Ciuc, în judeţul Harghita, unde participă la pelerinajul de Rusalii şi se vor ruga la o statuie a Fecioarei Maria, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pelerinii au fost întâmpinaţi pe peronul gării de peste 200 de clujeni cu pogăcele cu caş – produse tradiţionale de patiserie, flori şi steaguri ale Ungariei şi Ţinutului Secuiesc, iar mai mulţi preoţi au rostit rugăciuni.

În gară au fost prezenţi, printre alţii, consulul Ungariei la Cluj-Napoca, Mile Lajos, şi viceprimarul Olah Emese.

Balogh Zoltan, un pelerin din Budapesta, a declarat corespondentului MEDIAFAX că vine de peste 20 de ani în pelerinaj la Şumuleu Ciuc, alături de familie.

„Ne bucurăm că putem să venim, că ne dă Dumnezeu şi Fecioara Maria sănătate, că îi putem saluta pe fraţii noştri maghiari din Ardeal. Sper să ne revedem în fiecare an şi le mulţumesc clujenilor pentru primirea făcută”, a spus acesta.

Trenul a staţionat în Gara Cluj-Napoca peste 20 de minute, iar la final cei prezenţi au intonat Imnul Ungariei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici