Video GALERIE FOTO, VIDEO Protest al poliţiştilor, în faţa Guvernului. Care sunt revendicările pe care le au oamenii legii/ Dimineaţă au protestat şi în faţa Ministerului de Interne şi Ministerului Muncii

Câteva sute de poliţişti protestează, la ora transmiterii ştirii, în faţa Ministerului de Interne, alţii manifestând şi în faţa Ministerului Muncii, aceştia fiind nemulţumiţi de salarizare.

3408 afișări

Diugu (SNAP): Mărire cu 100-300 de lei din aprilie. Este o ruşine, vom ieşi din nou în stradă

Sindicaliştii din Poliţie au ieşit nemulţumiţi de la întâlnirea cu ministrul de Interne, Carmen Dan, care le-a promis o mărire de salariu între 100 şi 300 de lei, din luna aprilie. Ei cer ca leafa să le fie calculată la nivelul actual al salariului minim, nu la cel din 2009 şi vor iar să protesteze.

"Este o ruşine! Doamna ministru a spus că ne va mări salariul cu 100-300 de lei, din luna aprilie. Doamna ministru a stat în permanenţă cu noi la discuţii şi nu a avut alte soluţii. Ne-a spus foarte clar că la momentul acesta nu sunt bani. Nu am fost luaţi în calcul la proiectul de buget. Luna viitoare, vom ieşi din nou în stradă şi vom cere să obţinem o aprobare pentru marş către Guvern sau către Ministerul Finanţelor, cine nu ne dă banii. Ne acuză pe noi că nu înţelegem aplicarea hotărârii de guvern şi ne instigă pe noi la încălcarea legii. Vrem să respecte hotărarea de guvern unde spune că se aplică salariul minum pe economie fără sporuri şi adausuri", a declarat Adrian Diugu, preşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie(SNAP).

Poliţiştii au spus că, în momentul de faţă, salariul lor este calculat la nivelul anului 2009, nu la nivelul actual.

"Ei dau vina pe bani, că nu au bani. Ei trebuia să ne dea salariul la nivelul 2017, dar tot la nivelul anului 2009 ni-l dau. Ei încalcă fragrant legea, neputând să pună în practică propria lor ordonanţă de urgenţă. E noapte minţii! Salariul unui poliţist cu 22 de ani vechime este de 552 de lei. Noi am cerut salariul minim garantat în plată de 1.450. Diferenţa este de 900 de lei, iar ei nu înţeleg de unde vine diferenţa. Pentru educaţie şi sănătate au luat dintr-un fond, pentru poliţişti, jandarmi şi pompieri nu se găseşte un fond?", a explicat un sindicalist.

Update Aproximativ o mie de poliţişti protestează, joi, în faţa Palatului Victoria, ei ajungând în faţa sediului Executivului în jurul orei 15.40, ei acuzând că nu sunt plătiţi corespunzător şi că o parte dintre prevederile legale privind salarizarea lor, precum şi alte drepturi, sunt încălcate.

Protestatarii au ajuns în faţa Guvernului la circa o jumătate de oră după ce şedinţa Executivului a început.

În cursul zilei, ei au protestat şi în faţa Ministerului de Interne, alţii manifestând şi în faţa Ministerului Muncii, fiind nemulţumiţi de salarizare.

VEZI GALERIA FOTO DE MAI JOS

Protestatarii au ţinut şi un moment de reculegere pentru poliţiştii căzuţi la datorie.

Reprezentanţii manifestanţilor au fost chemaţi, la ora 12.30, la discuţii de către ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.

Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie a organizat un protest joi dimineaţă, în faţa sediului Ministerului Afacerilor Interne, având ca principale revendicări aplicarea prevederilor H.G. nr.1/2017; adoptarea legii salarizării unitare; semnarea Acordului Colectiv de Muncă; schimbarea legii 360/2002 Statutul Poliţistului şi modificarea prevederilor O.M.A.I. nr.577/2008.

Poliţiştii îşi propun, prin acest protest, să atragă atenţia, atât angajatorului – Ministerul Afacerilor Interne, cât şi Ministerului Finanţelor Publice, cu privire la faptul că nu sunt plătiţi corespunzător şi că o parte dintre prevederile legale privind salarizarea lor, precum şi alte drepturi, sunt încălcate.

Pe de altă parte, alte câteva zeci de persoane, reprezentanţi ai Sindicatului Poliţiştilor Europeni „EUROPOL”, protestează în faţa Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale. Nemulţumirile poliţiştilor sunt reprezentate de menţinerea salariului la nivelul anului 2008, când a avut loc ultima creştere salarială, dar şi de haosul legislativ cu privire la salarizarea din sistemul de apărare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici