Video GALERIE FOTO, VIDEO Sute de oameni au mers în marş de la Guvern până la Parlament/ Proteste şi în Cluj-Napoca şi Braşov. Protestatarii au scris din lumini "#rezist"

Peste 300 de protestatari au plecat în marş din Piaţa Victoriei către Palatul Parlamentului, manifestând, printre altele, împotriva Guvernului Sorin Grindeanu, dar şi a Curţii Constituţionale.

3902 afișări

VEZI MAI JOS  GALERIE FOTO

UPDATE ora 22.15: Protestatarii din Capitala au început să plece.

UPDATE ora 21.58: Câteva sute de persoane, în faţa Palatului Parlamentului

 Câteva sute de oameni protestează, în jurul orei 21.50, în faţa Palatului Parlamentului, fiind nemulţumiţi de amendamentele aduse de senatorul PSD Şerban Nicolae la proiectul legii graţierii, dar şi de OUG9 care, spun ei, va permite primariilor să cheltuiască bani care încă nu există.

"Am ieşit aproape în fiecare seară pentru că acest Guvern nu mai poate rămâne la conducerea ţării după hoţia pe care a încercat să o facă. Iar acum suntem în faţa Parlamentului pentru că nici ei nu merită să mai rămână la conducerea ţării, nici deputaţii, nici senatorii. Dacă nu au reuşit să dea ordonanţa graţierii, vor acum parlamentarii să o adopte. Cer demisia lui Tăriceanu, lui Dragnea, lui Grindeanu şi plecarea tuturor deputaţilor, senatorilor şi miniştrilor PSD", a declarat unul dintre protestatari.

Un alt protestatar spune că a ieşit timp de o lună în stradă pentru a manifesta împotriva corupţilor. "Este incredibil cum politicienii aserviţi, corupţi, încearcă să se salveze şi să işi salveze prietenii şi tovarăşii de hoţie. Protestez împotriva parlamentarilor PSD, cei care incearcă, din nou, să dezincrimineze corupţia", a afirmat Bogdan, pentru MEDIAFAX.

Floriana Sandu, în vârstă de 57 de ani, spune că vrea "o ţară curată, dreaptă şi am ieşit în strada pentu a cere parlamentarilor să nu adopte amendamentele care modifică legea penală. Ai furat, te duci la puşcărie! Asa e legea de când lumea, iar parlamentarii trebuie sa respecte jurământul depus".

Circa 300 de persoane au plecat în marş, în jurul orei 19.30, către Palatul Parlamentului.

Manifestanţii au venit cu vuvuzele, dar şi steaguri ale României şi Uniunii Europene.

Protestul a fost anunţat acum câteva zile pe Facebook, sub sloganul "Stop Joc. În Democraţie, Corupţii Stau La Puşcărie”, iar unele din motive, enumerate.

"1.OUG 13 revine pe filieră parlamentară. PSD intenţionează să graţieze faptele de corupţie. Este esenţa prescurtată a amendamentelor propuse de senatorul PSD Şerban Nicolae. 2. Romania o sa intre in faliment, pe modelul Greciei. Ministrul Municii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat că salariile bugetarilor mai mici de 4.000 de lei se vor dubla. Romania chiar o sa intre in faliment. OUG 9 va permite primariilor sa cheltuiasca bani care inca nu exista. Adica copiii tai o sa plateasca pentru ce au cheltuit ei acum. 4. OUG 79, care ar permite sa avem directori de spitale alesi prin concurs, nu spaga si relatii, a fost respinsa in Senat, se discuta in Camera Deputatiilor. 5.OUG 51/2016, care a dus la scăderea cu 80% a tăierilor ilegale de păduri, e pe lista neagră, în Parlament", se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.

Multe persoane au precizat, tot pe pagina de Facebook a evenimentului, că manifestaţia ar trebui să se îndrepte şi împotriva recentei decizii a Curţii Constituţionale privind conflictul DNA-Guvern.

Peste o sută de braşoveni au protestat în Piaţa Sfatului şi au scris din lumini "#rezist”

Aproximativ o sută de persoane s-au adunat, duminică seara, în centrul Braşovului, în Piaţa Sfatului, unde au întins pe jos un tricolor lung de 12 metri şi apoi au scris "#rezist” din lumini, colorate în roşu, galben şi albastru, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Braşovenii s-au adunat în faţa Prefecturii Braşov începând cu ora 19.00, la un protest antiguvernamental, apoi s-au îndreptat spre Piaţa Sfatului.

Ei au scandat "Stop joc. În democraţie, hoţii stau la puşcărie”, "Jos corupţia din România" sau "Hoţii, hoţii".

În Piaţa Sfatului, protestatarii, în mare parte tineri, au întins pe jos un tricolor de 12 metri lungime şi apoi au scris din lumini colorate în roşu, galben şi albastru mesajul "#rezist”.

Protestul s-a încheiat fără probleme, în jurul orei 21.00.

Cluj: Peste 200 de persoane cer în stradă ca în Parlament să nu fie graţiate faptele de corupţie

Peste 200 de persoane s-au adunat, duminică seara, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, protestând faţă de propunerea senatorului PSD, Şerban Nicolae, de a graţia persoanele acuzate de fapte de corupţie şi cerând Parlamentului să respingă această iniţiativă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Protestatarii s-au adunat, duminică seara, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, iar câţiva dintre ei au arborat în faţa statuii lui Matei Corvin un steag tricolor de mari dimensiuni.

Ei scandează ”Demisia”, ”Jos Tăriceanu, Dragnea şi Grindeanu”, ”La închisoare, nu la guvernare”, ”PSD ciuma roşie” şi ”România trezeşte-te”.

”Suntem nemulţumiţi de faptul că PSD încearcă să îşi salveze penalii prin orice mijloace, văd că nu se potolesc şi testează şi varianta parlamentară. PSD intenţionează să graţieze faptele de corupţie şi l-a scos la înaintare pe senatorul Şerban Nicolae care a iniţiat o propunere legislativă ca să îi scape pe corupţi. Noi protestăm deoarece considerăm că, în democraţie, corupţii trebuie să stea la puşcărie”, a spus unul dintre protestatari.

Participanţii la protest au pornit şi într-un marş prin centrul Clujului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici