Video GALERIE FOTO Zeci de pompieri şi un elicopter de la Aviaţie, se luptă de 24 de ore să stingă INCENDIUL din Apuseni

Incendiul de vegetaţie uscată şi litieră de pădure din Lunca Arieşului, judeţul Alba, s-a extins, iar flăcările au cuprins o suprafaţă de 15 hectare. Peste 40 de pompieri, jandarmi şi voluntari intervin de aproape 24 de ore, în ajutorul lor fiind solicitat un elicopter cu cu dispozitiv Bambi Bucket.

1493 afișări

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, Alina Marescu, a declarat duminică pentru MEDIAFAX că elicopterul de la Inspectoratul General de Aviaţie a intervenit şi duminică, după ce sâmbătă seara nu a reuşit stingerea în întregime a incendiului de vegetaţie uscată şi litieră de pădure din comuna Poşaga, zona Lunca Arieşului, din Munţii Apuseni.

Sâmbătă seara, ISU Alba a anunţat că suprafaţa afectată de incendiu este de zece hectare, însă potrivit ultimelor informaţii, incendiul s-a extins şi a afectat circa 15 hectare.

„Sunt mai multe focare, suprafaţa afectată fiind de circa 15 hectare, însă evaluarea se face la final”, a mai declarat Alina Marescu.

Elicopterul Inspectoratului General de Aviaţie şi-a reluat, duminică dimineaţa, intervenţia de stingere a incendiului puternic de vegetaţie uscată şi litieră de pădure din Lunca Arieşului, care este greu accesibilă autovehiculelor, focul rămânând nestins pe suprafeţe limitate de aproape 24 de ore. Elicopterul a intervenit cu dispozitiv de stingere Bambi Bucket.

 

 

Pe timp de noapte, incendiul a rămas supravegheat de personal de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Poşaga şi de Ocolul Silvic.

Incendiul a izbucnit sâmbătă seara, iar pentru stingerea sa au fost mobilizate peste 40 de persoane, doi ofiţeri şi 27 de subofiţeri de la ISU Alba, cinci subofiţeri de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Alba şi zece persoane de la Ocolul Silvic şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Poşaga.

La ora transmiterii acestei ştiri nu se cunosc cauzele izbucnirii incendiului.

Intervenţia elicopterului a fost necesară deoarece incendiul se află într-o zonă montană, greu accesibilă, din Munţii Apuseni.

În ultimele zile, în judeţul Alba, au ars peste 60 de hectare de vegetaţie uscată, lăstăriş, mărăciniş, doborâturi şi litieră, din cauza utilizării necorespunzătoare a focului, a anunţat ISU Alba.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici