Guvernul discută despre DESFIINŢAREA unui spital de stat, privatizat prin subscripţie publică

Guvernul discută, joi, un proiect de Hotărâre privind desfiinţarea Spitalului de Boli Cronice Baia Sprie, închis în 2011, unitatea medicală fiind privatizată prin subscripţie publică, până în prezent adunând 337 de acţionari şi un capital social de o jumătate de milion de lei.

2076 afișări
Imaginea articolului Guvernul discută despre DESFIINŢAREA unui spital de stat, privatizat prin subscripţie publică

Guvernul discută despre desfiinţarea unui spital de stat, privatizat prin subscripţie publică

"Actul de desfiinţare al Spitalului de Boli Cronice Baia Sprie, este necesar în vederea creării premizelor desfăşurării unor activităţi specifice domeniului medical, respectiv prestarea unor servicii medicale şi spitaliceşti. În concluzie, prezentul act normativ a fost iniţiat în vederea desfiinţării Spitalului de Boli Cronice Baia Sprie, unitate sanitară publică cu paturi, cu personalitate juridică”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de HG.

Spitalul de Boli Cronice Baia Sprie fost închis în 2011 şi cuprins în Programul de interes naţional "Dezvoltarea reţelei naţionale de cămine pentru persoanele vârstnice", însă Consiliul Local al Oraşului Baia Sprie a refuzat transformarea unităţii sanitare în cămin pentru persoane vârstnice, deoarece în localitate există un Centru de bătrâni, fapt ce a condus la lipsa finanţării acestei unităţi sanitare.

Potrivit Digi24, în 2011, 86 de oameni, în frunte cu primarul oraşului Baia Sprie au contribuit cu bani pentru a prelua vechiul spital, închis prin ordin de ministru. Primăria a concesionat clădirile, iar localnicii au fost încurajaţi să cumpere acţiuni în valoare de 20 lei.

Banii strânşi de la cei 337 de acţionari, câţi sunt în total astăzi, au fost folosiţi pentru reabilitarea parţială a clădirilor. Pe lângă laboratorul de analize şi un centru de permanenţă cu program de noapte, unitatea medicală are aproape 20 de cabinete medicale cu diverse specializări.

Acţiunea de subscripţie publică va fi reluată la începutul anului viitor. În paralel, managerul unităţii vrea să acceseze fonduri europene pentru proiectele de dezvoltare a spitalului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici