Video Hurezeanu: Nu se cunosc firmele la care lucrează muncitorii români în Germania. Transportul lor se face cu acordul autorităţilor române

  • În Germania lucrează aproximativ 700.000 de muncitori români
  • ei mai mulţi dintre aceştia locuiesc chiar în Germania
  • Există de asemenea muncitorii sezonieri, care vin şi pleacă, a declarat Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Germania, marţi, la „Marius Tucă Show”
1027 afișări
În Germania lucrează aproximativ 700.000 de muncitori români. Cei mai mulţi dintre aceltia locuiesc chiar în Germania, în timp ce sezonierii vin şi pleacă, a spus Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Germania, marţi, la „Marius Tucă Show”. 
 
„Nu avem cunoştinţe despre firmele la care lucrează. E un proces între două platforme de interes private. Până acum nu s-a pus problema acestor contracte pentru că nu era epidemia”, a declarat Hurezeanu. 
Transportul acestor muncitori se face cu acordul autorităţilor române, în condiţiile în care guvernanţii români au emis o ordonanţă care permite depasarea lucrătorilor din România până în Germania. 
 
„Dacă dai această ordonanţă, accepţi ca oamenii să plece. Altfel, cum s-ar fi făcut aceste transporturi?”, a mai spus Hurezeanu. 
 
Potrivit ambasadorului român, contractele acestor muncitori nu sunt cunoscute de autorităţi. 
„Aceşti oameni vin pe o platformă unde sunt recrutaţi de firme private. Unii vin de mulţi ani la muncă. Unii au contracte doar de ei ştiute. Zborurile se fac cu avioane germane, acolo unde se stabileşte legătura cu transportatorrii.  Contractele lor nu sunt cunoscute nici de ministerul Muncii din Romania”, a mai declarat Hurezeanu. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici