Video Imagini VIDEO de la ZOO Băneasa: Ceai, fructe, aer condiţionat şi cuburi de gheaţă pentru a răcori animalele

Îngrijitorii de la Grădina Zoologică Băneasa, din Bucureşti, oferă animalelor multe fructe şi legume reci, găleţi întregi de ceai călduţ, aer condiţionat în cuşti şi cuburi mari de gheaţă în iazuri, astfel încât acestea să poată face faţă temperaturilor de peste 40 de grade Celsius.

834 afișări

Încă de la ora 7:00, îngijitorii pun bolurile cu fructe la rece, în lăzile frigorifice, umplu ceaunele cu apă şi diverse ceaiuri şi se asigură că toate aparatele de aer condiţionat din cuşti funcţionează.

Tigrul Nick primeşte prima masă a zilei la ora 07:30, dar, pe parcursul zile mai are parte de câteva gustări reci care constau în două cuburi mari de gheaţă pe care sunt puse mai multe bucăţi de carne. Aceste mese răcoritoare i se servesc în iaz. După ce dă o tură pe lângă gardul de protecţie şi se asigură că nimeni nu se apropie de cuşca lui, Nick se îndreaptă spre heleşteu, unde îşi savurează în linişte bonusurile. Iar după ce manancă toată carnea, tigrul începe să se joace cu bucăţile de gheaţă şi să le plimbe de colo-colo prin apa bazinului.

La mică distanţă de cuşca sa, zeci de raţe şi gâşte, de diverse mărimi şi rase, stau pe marginea iazului şi din când în când, câte una dintre ele care nu mai face faţă temperaturilor toride se aruncă în apă. La fel fac şi pelicanii în încercarea de a se răcori. Apa provine din puţuri de mare adâncime şi ajunge la suprafaţă suficient de rece pentru a asigura animalelor confortul termic necesar.

Toate cuştile animalelor fie sunt dotate cu aparate de aer condiţionat, fie sunt racordate la sistemul de ventilaţie al Grădinii Zoologice şi funcţionează pe parcursul întregii zile şi asigură în interior temperaturi cuprinse între 15 şi 25 de grade Celsius. Tocmai din acest motiv, pe parcursul zile foarte puţine animale pot fi zărite plimbându-se prin ţarc, majoritatea preferând să stea la umbră sau în zonele cu aer condiţionat.

Programul de vizitare la Grădina Zoologică Băneasa este de luni până vineri între 09:00 şi 19:00, iar sâmbătă şi duminică între 08:00 şi 18:00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici