Incendiu la Hala Obor din Capitală

Un incendiu a izbucnit, sâmbătă după prânz, în Hala Obor din sectorul 2 al Capitalei, probabil din cauza unui scurt circuit produs în birourile Institutului de Igienă Sanitar-veterinară, pompierii intervenind la faţa locului cu şapte autospeciale.

1 afișare
Imaginea articolului Incendiu la Hala Obor din Capitală

Incendiu la Hala Obor din Capitală

Primarul sectorului 2 al Capitalei, Neculai Onţanu, prezent la faţa locului, a declarat agenţiei MEDIAFAX că incendiul, unul "extrem de violent", a izbucnit în jurul orei 13.25.

"Cel mai probabil flăcările au izbucnit din cauza unui scurt-circuit la instalaţia electrică de la etajul clădirii, loc în care se află birourile Institutului de Igienă Sanitar-Veterinară", a spus Onţanu.

Potrivit acestuia, deşi incendiul a izbucnit brusc şi s-a extins rapid, nimeni nu a fost rănit sau intoxicat cu fum. "Din fericire nimeni nu a avut probleme. Oamenii care se aflau în clădire au fost evacuaţi foarte repede", a spus Onţanu.

"Intervenţia pompierilor a fost decisivă. Au venit extrem de repede, sunt încântat de cum şi-au făcut datoria", a spus Onţanu, subliind că datorită intervenţiei celor şapte maşini - cisterne şi scări - clădirea extrem de valoroasă este încă în picioare.

Onţanu a precizat că pompierii au reuşit să stingă incendiul în câteva zeci de minute, limitând astfel valoarea pagubelor la "clădirea-bijuterie" din Obor.

"Hala Obor este o bijuterie a arhitecturii Capitalei, care, din păcate, după '90 a intrat pe mâna unor şmecheri care n-au mai băgat niciun leu în ea. De-aia a ajuns în situaţia în care a ajuns", a spus Onţanu, referindu-se la cele câteva persoane fizice sau juridice care deţin hala veche Obor în coproprietate cu Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).

Onţanu a mai spus că va propune Primăriei Capitalei ca municipalitatea să preia în administrare clădirea "de la aceşti şmecheri".

Potrivit primarului, după ce pompierii îşi vor întocmi raportul şi după ce vor stabili exact de unde a pornit incendiul, autoritatea locală ar putea da câteva amenzi "usturătoare" celor vinovaţi, care vor fi apoi obligaţi să plătească şi pentru renovarea spaţiilor distruse de focul de sâmbătă.

Hala Obor din Capitală a fost proiectată de arhitectul Horea Creangă şi a fost construită între anii 1937 şi 1947.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici