Video Inculpaţii din dosarul "Berevoeşti“ vor să fie liberi - FOTO/VIDEO

Inculpaţii din dosarul "Berevoeşti“ vor să fie liberi şi au făcut apel la măsura arestării preventive, la Curtea de Apel Piteşti judecându-se, marţi, cererile unora dintre ei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1364 afișări

Contestaţiile depuse de cele 37 de persoane arestate preventiv în cazul de sclavie de la Berevoeşti au fost înregistrate la Curtea de Apel Piteşti, iar unul dintre dosare - fiind două -, cel în care există 17 contestaţii, se judecă marţi.

Cele 17 persoane încătuşate au fost aduse marţi dimineaţa la Curtea de Apel Piteşti, acestea refuzând să răspundă la întrebările jurnaliştilor.

Rudele lor, deşi adunate în număr mare în faţa Curţii de Apel, s-au manifestat paşnic.

Astfel, Curtea de Apel Piteşti trebuie să decidă dacă Ancuţa Mariana Feraru, Costinel Bădală, Florin Feraru, Ovidiu Cătălin Furdui, Maria Feraru, Costinel Ionuţ Furdui, Traian Păun, Petruţa Minuca Păun, Traian Păun, Vasile Furdui, Roxana Furdui, Marian Marinoiu, Lenuţa Mădălina Păun, Daniela Grancea, Vasilica Păun, Iosif Ursu şi Florica Ursu vor rămâne în stare de arest sau nu.

În cel de-al doilea dosar de la Berevoeşti nu a fost dat încă termen de judecată, acesta urmând să se stabilească după ce la dosar va fi depusă motivarea sentinţei.

Tribunalul Argeş a emis, săptămâna trecută, mandate de arestare preventivă, pentru 30 de zile, pe numele a 37 dintre 38 de inculpaţi din dosar, iar Maria Furdui, o femeie în vârstă de 52 de ani, a primit arest la domiciliu, fiind dependentă de dializă.

Miercuri, 40 de percheziţii au avut loc în satul Gămăceşti din comuna Berevoeşti, judeţul Argeş, pentru destructurarea mai multor grupuri infracţionale organizate specializate în infracţiunde trafic de persoane şi trafic de minori. Anchetatorii susţin că, din 2008 şi până în prezent, s-au constituit mai multe grupuri infracţionale care au recrutat zeci de persoane minore şi majore, prin constrângere, inducere în eroare, răpire sau profitând de starea de vulnerabilitate în care se aflau acestea (persoane minore, persoane cu dizabilităţi fizice sau psihice, cu situaţii materiale precare), în scopul exploatării prin supunerea la executarea de munci şi îndeplinirea de servicii în mod forţat şi prin obligarea la practicarea cerşetoriei, prin procedee care au adus victimele în stare de aservire şi de lipsire de libertate.

Victimele erau bătute, nu primeau mâncare, iar când primeau li se ofereau resturi, erau legate cu lanţuri sau chingi sau încuiate pe timpul nopţii ca să nu poată fugi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici