Video Interviul integral. Gândurile lui Cristoiu: Cred că e vorba de un caz dramatic care a dus la adâncirea imaginii că România e un stat putred

Ediţie specială a emisiunii “Gândurile lui Cristoiu”. Invitatul emisiunii este Marius Tucă. Jurnaliştii Ion Cristoiu şi Marius Tucă au vorbit despre cazul Caracal şi cele două ipoteze care ar putea să stea în picioare: crimă comisă cu sânge rece sau trafic de persoane.

12327 afișări

Marius Tucă: Există proba pe baza căreia s-a identificat criminalul, adică el cu maşina surprinsă în timp ce el trecea pe lângă Liceul Mihai Viteazul

Marius Tucă: DIICOT-ul aşteaptă confirmarea că acolo a fost Alexandra, după care trebuie să rezolve cazul Luizei.

Ion Cristoiu: Păi  şi în momentul în care avem confirmarea dosarul în cazul Alexandrei e închis? E probă?

Marius Tucă: Da, păi proba ADN e o probă de necontestat, toate crimele dezvăluite şi după 50 de ani au avut la bază proba ADN.

Ion Cristoiu: Câte pagini are mărturia?

Marius Tucă: Nu ştiu asta, nu ştiu de ce să vă spun.

Ion Cristoiu: E mai mare şi o întrebare: acuzatul a descris tot ce aţi spus dumneavoastră sau e o ipoteză a dumneavoastră?

Marius Tucă: Nu aceasta ţine de descrierea din dosar pe care mi-a zis-o sursa oficială şi anume că s-a întors, s-a înfuriat că a văzut-o că vorbea la telefon şi i-a aplicat o lovitură.

Ion Cristoiu: Nu atunci, ci începând cu luarea ei în maşină.

Marius Tucă: Asta e o altă chestiune, iertaţi-mă o secundă, asta e iar o chestiune legată de asta că nu s-au găsit probe biologice prin casă, a fost o lovitură nu a fost sânge nu a fost nimic, înţeleg din sursele de acolo...

Ion Cristoiu: Oficiale.

Marius Tucă: Nu sunt oficiale şi aici nu este sursa mea oficială, e o altă sursă care spune că a avut o ruptură la coloana cervicală şi că de aici s-a întâmplat totul.

Ion Cristoiu: Bun, dar încă o dată drumul pe care l-am spus că aia i-a ieşit în...

Marius Tucă: Aia e din declaraţia lui.

Ion Cristoiu: Din declaraţia lui.

Marius Tucă: Coroborată cu probele ADN găsite.

Ion Cristoiu: Păi în proba ADN nu spunea că el a făcut rondul.

Marius Tucă: Nu domnule eu spuneam că el a spus ce a făcut, cum s-a dus şi este declaraţia lui şi ei ca să nu ia de bună toate, pentru că el poate să spună orice că este un criminal în serie, după părerea mea, toate aceste mărturisiri ale lui sunt coroborate, confirmate, probate de probele ADN găsite în maşină, găsite în casă, bijuteria găsită în maşină.

Ion Cristoiu: Domnul Tucă nu există în proba ADN că el s-a întors pe drum. Eu asta spun.

Marius Tucă: Unde s-a întors pe drum?

Ion Cristoiu: E foarte importantă această descriere că el nu a trecut amator.

Marius Tucă: Nu, dar există proba pe baza căreia s-a identificat criminalul, adică el cu maşina surprinsă în timp ce el trecea pe lângă Liceul Mihai Viteazu.

Ion Cristoiu: Am înţeles şi el a descris, un punct cheie aici este faptul că el nu a trecut ca amator, deci numai din declaraţia lui ştim că el a luat-o în mod deosebit.

Marius Tucă: Nu, din declaraţia martorilor, pentru că există martori care au spus ce maşină a luat-o.

Ion Cristoiu: A, păi asta abia acum o aflu.

Marius Tucă: Că există martori şi că s-a grăbit foarte tare să se întoarcă.

Ion Cristoiu: Domnul Marius Tucă de abia acum aflu, trebuia să precizaţi de la început.

Marius Tucă: Domnul Cristoiu nu pot să le ştiu şi eu pe toate.

Ion Cristoiu: Sunteţi de acord că e foarte important momentul ăsta?

Marius Tucă: E foarte important pentru că sunt martori care stăteau şi ei la ocazie şi au văzut cum el trecea spre Slatina şi văzând-o pe Alexandra a întors foarte repede să o ia ca să nu o ia altcineva în locul lui.

Ion Cristoiu: Am înţeles, sunteţi de acord că e foarte important amănuntul ăsta? Pentru că e una să iei pe una de pe marginea şoselei şi la un moment dat îi vezi genunchii şi alta este să o ocheşti.

Marius Tucă: E adevărat, iar asta arată încă o dată ideea că  el  era un criminal în serie şi se ocupa cu asta. La Luiza acelaşi mod de operare şi eu cred că şi în alte cazuri acelaşi mod de operare.

Ion Cristoiu: Da, făcea taximetrie.

Marius Tucă: Domnule Cristoiu de ce nu avem poliţişti de sectoare? Sectorist, că ăla sectoristul ar fi ştiut în prima cine, ce secundă ce se întâmplă acolo. Păi numai casa aia dacă o vezi unu, îţi pui întrebări, Dumnezeule ce se întâmplă aici, se vede că e casa groazei, eu aş fi văzut-o aş fi zis băi aici e ceva ciudat.

Ion Cristoiu: El de când făcea taximetrie ilegală?

Marius Tucă: De multă vreme făcea asta, nu ştiu dar făcea de ani de zile chestia asta.

Ion Cristoiu: Deci el costa într-o plimbare cu maşina.

Marius Tucă: Exact, mai lua şi clienţii normali dar, făcea chestia asta mai făcea şi nişte bani, dar de fapt acoperea criminalul în serie care era, că asta era. Imaginaţi-vă că el a plecat spre Slatina fără  o ţintă anume ca să ia oameni la ocazie.

Monica Mihai: Şi s-a nimerit ca Alexandra să fie pe stradă.

Marius Tucă: Şi s-a nimerit ca Alexandra, ceasul rău, s-a nimerit s-o vadă şi  avea predilecţia asta, prima victimă 18 ani, adică fete 16-17 ani.

Monica Mihai: Că mai erau şi alţii  la ocazie.

Marius Tucă: Că mai erau şi alţii şi el s-a grăbit să întoarcă să o ia pe ea şi a luat-o. Şi încă  o dată confirmarea faptului că maşina a oprit şi că a avut loc o luptă în maşină lângă Liceul Mihai Viteazu când el i-a spus şi asta era pe surse, nu este sursa mea nu o ştiu, şi anume că a lovit-o, i-a pus banda aia scotchul la gură şi a dus-o acasă.

Ion Cristoiu: Cât de uşor se intră  cu o fată de asta până acasă, că nu mă pricep la Caracal, de la liceu până acolo cât e?

Marius Tucă: De acolo de la liceu până acasă cred că făcea vreo cinci minute. 1-2 avea geamuri fumurii la maşină şi nu se vedea nimic în maşină, trei...

Ion Cristoiu: De unde ştiţi că avea fumurii, de unde aveţi informaţii?

Marius Tucă: Păi mi-a spus un prieten care e din Caracal şi ştia maşina.

Monica Mihai: Geamurile din spate ale maşinii lui sunt cu geamuri fumurii.

Marius Tucă: De unde ştiu, de la un prieten foarte bun.

Ion Cristoiu: Nu, dar e un amănunt pe care l-aţi neglijat.

Marius Tucă: Altă chestiune care este foarte importantă, el nu a intrat pe strada Craiovei unde hai să spunem că e circulaţie că e drumul spre Craiova, cu toate că pe acolo circulă din ce în ce mai puţine maşini pentru că s-a făcut o centură a Caracalului şi toată lumea care merge spre Craiova, înainte se trecea pe strada Craiovei, acum e lume din ce în ce mai puţină.

Ion Cristoiu: Are vecini?

Marius Tucă: Da, probabil că da.

Ion Cristoiu: Păi nu ştiaţi strada?

Marius Tucă: Eu ştiu strada, normal că are vecini, dar distanţele sunt mari, curtea lui e imensă şi atenţie e foarte important el a dus-o, toată lumea se întreba dar nimeni nu a văzut? Păi ce să vadă ea era pe bancheta din spate, legată şi cu geamuri fumurii, unde să o vadă? Dar cu toate astea ca să fie şi mai sigur a intrat pe intrarea cealaltă pe strada Decebal care e o stradă în Bold, într-un cartier cu lume puţină şi aşa mai departe. A şi mai e ceva în momentul în care s-a întors din oraş e mărturia unui fost prieten, cel mai bun prieten al lui care spune că era precipitat, că nici nu i-a dat bună ziua, şi a intrat cu maşina în curte foarte repede. Nu ştiu dacă era în momentul în care era cu Alexandra, cred că nu, şi în momentul în care s-a întors ştim ce a făcut.

Ion Cristoiu: Cred că e vorba de un caz dramatic care a dus la adâncirea  imaginii că România e un stat putred

Monica Mihai: Domnul Tucă, domnul Cristoiu am vorbit despre autorităţi, am vorbit despre posibile ipoteze cum vedeţi reacţiile politice cu privire la acest caz? Au fost declaraţii din toate partidele, unii au ieşit în faţă alţii mai puţin. L-am avut pe domnul Iohannis, am avut-o pe doamna Dăncilă care fiecare dintre ei a venit cu un punct de vedere.

Marius Tucă: Eu cred, pentru că aici e specialist Ion Cristoiu că  e analist politic de 30 de ani, nu am pretenţia că mă pricep la asta, eu cred că toţi cei care încearcă să profite într-un fel sau altul politic de pe urma acestei tragedii naţionale şi nu folosesc niciun cuvânt mare, este o tragedie naţională, toţi cei care încearcă să folosească cred că  vor fi aruncaţi afară, ca să nu zic scuipaţi de pe scena politică, părerea mea şi că nu vor mai exista.

Ion Cristoiu: Eu nu cred asta, eu cred că e vorba de un caz dramatic care a dus la crearea unei adânciri a imaginii că România e un stat putred şi atunci acest fapt a dus la îngroparea definitivă a PSD-ului şi după părerea mea la îngroparea candidatului PSD, deci după părerea mea doamna Dăncilă trebuie să renunţe rapid, la candidatură, nu are nici măcar şansa să intre într-un tur, cred că e deja pe locul şapte. Din câte îmi dau eu seama aşa ca informaţie amânarea până pe 24 este şi expresia faptului că ea nu va mai candida şi probabil se caută soluţii, fie Tăriceanu, fie altcineva, dar după părerea mea acum în acest moment partidul cel mai lovit este PSD-ul, nu pentru că ce a zis Klaus Iohannis ci pentru că e la guvernare. Totul Poliţie toate alea până şi STS-ul, asta e o chestie tipică. Dar cel mai lovit este candidatul PSD care orice ar face şi mă întorc încă o dată la eroarea de a nu demisiona pe 26 mai. Există un punct de vedere al multor oameni, culmea baroni din PSD care spune că fiecare lună de stat la guvernare după 26 înseamnă încă un an în opoziţie. Deci  greşeala este enormă. Spre stupoarea mea PNL nu a existat, normal era ca partid de opoziţie să vină, nu să discute să deplângă cazul, ci să spună cazul înseamnă vom lua următoarele măsuri când vom ajunge la putere pentru că  sigur că Viorica Dăncilă a încercat într-un fel să facă faţă acestei campanii, dar nu te mai ascultă nimeni. Klaus Iohannis a revenit, şi-a dat seama că una din  ţinte este el, după părerea mea un al treilea câştigă din această bătălie.

Monica Mihai: Care ar fi cel al  treilea candidat?

Ion Cristoiu: Eu am zis, eu nu cred că e Dan Barna, eu cred că e Alexandru Cumpănaşu. Adică după părerea mea nu ştiu ce urmăriţi.

Monica Mihai: Lansaţi această teorie.

Ion Cristoiu: Da, gândiţi-vă încă  o dată că în timp ce Dan Barna tace şi e normal că tace, pentru că el nu are nimic în cap deşi domnul Tucă e prieten cu el, şi dumneavoastră, în cazul de faţă omul care se afirmă... Eu nu-l cunosc pe Cumpănaşu, dar omul care... noi trebuie să-i mulţumim...

Marius Tucă: Daţi-mi voi să  n-o cred asta.

Ion Cristoiu: Lui Alexandru Cumpănaşu trebuie să-i mulţumim noi gazetarii şi opinia publică, dacă nu era el noi nu ştiam nici măcar un sfert din această poveste. Nu dădeau ăia nimic.

Marius Tucă: Faptul că el e o dată din Caracal şi e unchiul Alexandrei a fost foarte important pentru tot cazul că s-a bătut din prima secundă.

Ion Cristoiu: Nu, dar s-a bătut să obţină informaţia.

Marius Tucă: S-a bătut să  obţină informaţii, unu, de la primele informaţii legate de caz şi cum au intervenit Poliţia, pentru că el a fost primul care a spus şi e foarte important că  Poliţia a dormit în bocanci, a vorbit despre STS şi plus că a pus la dispoziţia opiniei publice şi presei documentele şi scriiturile de la 112.

Ion Cristoiu: Pe care nu le-ar fi pus nimeni niciodată dacă nu era el. Nu ştiam nimic ce s-a întâmplat acolo.

Marius Tucă: Da, domnule e adevărat.

Monica Mihai: L-aţi vedea, domnul Tucă, ca pe un posibil candidat la prezidenţiale?

Marius Tucă: Sunt de acord cu ideea că statul este praf, este pulbere, este ţăndări ceea ce e adevărat. Şi atunci o să vină cineva din afară ca să ne spună ce trebuie de făcut în România

Marius Tucă: Absolut nu, nu cred, n-ar avea nicio şansă, s-ar compromite total ca şi când s-ar cocoţa pe tragedia familiei sale ca să obţină capital politic sau... nu, nu se poate, nu cred. Spun ce cred eu. Eu, unde sunt de acord cu Ion Cristoiu, sunt de acord cu ideea că statul este praf, este pulbere, este ţăndări ceea ce e adevărat. Şi atunci o să vină cineva din afară ca să ne spună ce trebuie de făcut în România şi să ne livreze şi un candidat, ceea ce e posibil să ne spună el este alesul pentru reformarea României că voi n-aţi fost în stare şi că, ceea ce e foarte adevărat, oi nu mai aveţi coloană vertebrală, coloana voastră este gelatinoasă.

Monica Mihai: Şi atunci vă dau eu.

Marius Tucă: Instituţiile statului sunt ţăndări şi aşa mai departe, uite, el e alesul să reformeze România, statul român.

Monica Mihai: Deci urmează să aşteptăm un al treilea candidat.

Ion Cristoiu: E foarte important ce spun cu toată responsabilitatea. Nu ar fi o manevră nici internă, nici externă diversionistă venirea unui al treilea. Nu se va putea reforma structural statul român de către actuala clasă politică. Nu are cum. Cine s-o reformeze? Dăncilă nu, Tăriceanu e din clasa politică, Orban e din clasa politică, domnul Iohannis e din clasa politică. Şi Barna şi Cioloş tot...

Monica Mihai: Trebuie să vină cineva din afară.

Ion Cristoiu: Cum a fost în Ucraina, în Ucraina mai ales, nu la... că dincolo Macron era din establishment, cineva care să dea încredere poporului român că el poate să facă indiferent cine ar veni acum el va face, Iohannis sau Dăncilă, nu credem nimic, chiar dacă ei au dreptate. Trebuie să vină unul nou. Nu întâmplător a venit ăla în Ucraina, exact pe acelaşi val. În Ucraina au spus îl cred pe ăsta pentru că nu a făcut parte din gaşcă, adică indiferent dacă ar veni Orban, dacă ar veni Iohannis nu crede nimeni pentru că sunt tot din gaşcă. Marius Tucă ştie, ca şi cum din presă, din ciorba asta, mocirla asta în care suntem...

Marius Tucă: Da, în ultimii zece ani...

Ion Cristoiu: Ar veni unul, unul pe care îl ştim călare pe un cal alb şi că el nu a făcut niciodată compromisuri.

Monica Mihai: Şi revoluţionează presa.

Ion Cristoiu: Nu are cum. Asta e concluzia.

Monica Mihai: Domnul Tucă, domnul Cristoiu vă mulţumesc pentru această seară, urmează să vedem ce analize se vor prezenta.

Marius Tucă: Suntem aici, nu plecăm nicăieri. Venim la Marius Tucă Show săptămâna viitoare sau de câte ori e cazul, la Smart TV, ne întâlnim la Mediafax, ne întâlnim la Gândul, ne întâlnim peste tot unde suntem aici.

Ion Cristoiu: Rămâne cu pariul. Mâine la ce oră vorbim după ce se anunţă?

Marius Tucă: Domnule n-am făcut niciun pariu cu nimeni.

Ion Cristoiu: Păi cu mine.

Marius Tucă: Pe ce am făcut noi doi pariu?

Ion Cristoiu: Riscul dumneavoastră că mâine confirmă, în sensul ăsta.

Marius Tucă: Cum mâine, asta e o altă chestie legată de zi, are mai puţină importanţă ziua.

Ion Cristoiu: Sunaţi dumneavoastră sau sun eu?

Marius Tucă: Reveniţi dumneavoastră cu un telefon şi stau eu lângă aparat.

Ion Cristoiu: Când se confirmă sau se infirmă. De acord, şi cu dânsa.

Marius Tucă: Când vreţi dumneavoastră. Vreţi să purtăm discuţia live să audă toată lumea? N-am nicio problemă.

Ion Cristoiu: Nu, putem discuta şi ca colegi.

Marius Tucă: Oricum facem asta de 30 de ani. Atunci nu-i nicio problemă.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici