Video Ion Cristoiu, despre cazul Caracal: O parte a autorităţilor se confruntă cu o altă forţă

Jurnalistul a afirmat marţi, într-o ediţie specială a emisiunii Gândurile lui Cristoiu, că există o grijă uriaşă a autorităţilor implicate în cazul Caracal – poliţie, procuratură, DIICOT- să nu se abată de la ipoteza asasinului singuratic în cazul lui Gheorghe Dincă.

5608 afișări

Analistul Ion Cristoiu pune cap la cap informaţiile oficiale din cazul Caracal şi oferă o posibilă explicaţie a informaţiilor contradictorii oferite presei şi opiniei publice de autorităţile implicate în anchetă.
Orice anchetă de acest gen are şi alte piste. Adică nu poţi să mergi de 2-3 săptămîni ăsta e un asasin singuratic ne ducem săpăm şi mai descoperim încă una. Oricum nu au descoperit, da? Nici măcar la Luiza. Hai să zicem. Cu tot respectul pentru fetele presupus moarte, altele decât cele două, şi dacă descoperi că a omorât 20, tot atâţia ani de închisoare face, pe viaţă. Da, dacă se extinde ancheta... Şi atunci există o grijă uriaşă să nu cumva să ieşi din perimetrul casei ăleia. Să nu cumva să ieşi din ideea de asasin singuratic, asta mă surprinde pe mine. Cum adică să iei listing-ul teledoanelor lui acuma? Păi primul lucru pe care îl face un poliţist de cătun din Franţa, un jandarm, că nu trebuie să-l percheziţionezi, iei şi vezi, ai vorbit cu cutare, cu cutare. Sigur că trebuie să fie o chestie oficială, percheziţie”, a susţinut analistul politic.

Ion Cristoiu a explicat că dacă se merge pe teza existenţei unei reţele de trafic de carne vie, atunci apare ideea că fetele trăiesc, iar pentru preşedintele Iohannis, acest lucru ar fi un coşmar.

“De ce? Pentru că orice idee legată de reţea trimite la un lucru foarte periculos. Şi anume că fetele trăiesc. V-am spus că chiar din dimineaţa de 26 iulie, ei au spus sunt moarte. Dar de ce? Pentru că dacă sunt vii, sunt în reţea şi bănuiesc că au fost duse, în acel moment începe un coşmar pentru Klaus Iohannis: unde sunt fetele? Vă imaginaţi ce ar însemna ca ancheta să spună au fost luate şi sunt la o reţea internaţională? Aţi observat că nici măcar pe plan local nu au curaj?”, a atras atenţia jurnalistul.

Ion Cristoiu a susţinut totodată că autorităţile îşi lăsă spaţiu de manevră, formulând informaţiile în aşa fel încât să poată da înapoi dacă situaţia o cere, cum a fost anunţul privind identificarea ADN-ului Alexandrei în butoiul cu rămăşiţe din curtea lui Gheorghe Dincă.

“IML spune că nu au raport final. Bine, las la o parte faptul că să zicem că raportul final... ce e ăla final şi preliminar? Dacă aţi observat o altă caracteristică a autorităţilor este să lase loc pentru dat înapoi, dacă cumva... După părerea mea, o parte a autorităţilor se confruntă cu o altă parte, cu o altă forţă care scoate la iveală. E singura explicaţie a acestui balamuc. Dacă ar fi o acţiune unitară, a unui întreg sistem, el sigur ar înnăbuşi în două trei zile. Putem să ne ducem noi cu presa, că n-avem cum. Dar faptul prin Cumpănaşu, prin alţii, ies la iveală, probabil că forţa asta, cu F, care încearcă să ascundă ştie că forţa cealaltă are documente. Şi-atunci ezită. Domnul Bănilă a refuzat vineri seara, 2 august, să anunţe oficial că potrivit raportului preliminar, Alexandra e moartă. A pus-o pe doamna Birchall. Probabil că el ştie ce ştie. Adică, domne de ce să intru eu aici. Asta este una dintre explicaţiile acestor contradicţii”, a conchis jurnalistul.

La 3 august, DIICOT a anunţat, oficial, că în urma analizelor INML a oaselor ridicate de la domiciliul lui Gheorghe Dincă, a rezultat profilul genetic al unei singure persoane, respectiv al Alexandrei Măceşanu, iar ministrul Justiíei, Ana Birchall, a anunţat familia victimei.

Ediţia specială a emisiunii Gândurile lui Cristoiu va fi difuzată miercuri pe mediafax.ro şi gandul.info.

Taguri:
cristoiu,
caracal,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici