Video Jandarmeria a prezentat muniţia de la protestul din 10 august. Plutonier: Materialele sunt neletale

Armamentul din dotare şi muniţia folosite la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei nu sunt letale, a declarat, luni, plutonier şef adjutant la Serviciul tehnic din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Române, Alexandru Dinică, în cadrul unei demonstraţii.

1331 afișări

Reprezentanţii Janadrmeriei au prezentat, luni, armamentul şi muniţia folosite la mitingul din Piaţa Victoriei din 10 august.

"Am să încep cu grenada de mână corp cauciuc, compusă din corpul propriu-zis, care este dintr-un cauciuc moale, nu este rigid, la interior, un tub de carton pentru dirijarea focosului. Se montează prin înfiletare. Înăuntru, în afară de acel tub de carton, avem o pudră de talc amestecată cu o pulbere de gaz lacrimogen. În momentul exploziei, corpul de cauciuc se desface, se rupe, pulberea este degajată în atmosferă. Este neletală, nu provoacă vătămări corporale. În continuare, avem lovitura de calibru 38, la fel gaz iritant lacrimogen. Se lansează din arma lansator, cu care nu se trage lovitură directă. De asemenea, este neletală. Concentraţia de gaz este aceeaşi ca la grenada corp-cauciuc şi ca la pulverizatorul de capacitate mărită. Doar că, diferenţa dintre ele, lovitura care pleacă din tubul cartuş este incandescentă la momentul părăsirii armei. În clipa în care ajunge în contact cu solul, emană vaporii de gaz. Se trage în sus, numai între 45 şi 60 de grade. Nu se foloseşte lovitură directă, pentru că nu are eficacitate", a declarat plutonier şef adjutant la Serviciul tehnic din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Române, Alexandru Dinică.

"Toate materialele pe care vi le-am prezentat sunt neletale şi sunt certificate de toate organizaţiile şi comisiile în drept. O parte din muniţii nu sunt de producţie românească", a mai spus Dinică.

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici