Video Fostul prim-ministru Dacian Cioloş şi premierul Sorin Grindeanu, întâlnire la Palatul Victoria/ Prima zi de lucru a miniştrilor noului Guvern

Lia Olguţa Vasilescu, noul ministru al Muncii, a ajuns, joi dimineaţa, la sediul ministerului pentru preluarea mandatului de la Dragoş Pîslaru, aceasta declarând că prioritatea zero este bugetul şi că trebuie să dea ordonanţe de creştere a pensiilor şi salariilor.

7466 afișări
UPDATE 14:35 Cioloş, după întâlnirea cu Grindeanu: Mi s-a părut un om angajat şi hotărât să aplice programul
 
Fostul premier Dacian Cioloş a declarat, joi, că Sorin Grindeanu i s-a părut un om angajat şi hotărât să aplice programul de guvernare, apreciind că nu îi va fi deloc uşor, cu potenţialul bugetului, să aplice măsurile sociale anunţate.
 
"M-am întâlnit, am trecut în revistă principalele teme, proiecte, pe fiecare domeniu. A fost o primă discuţie. Mi s-a părut un om angajat şi hotărât să aplice programul de guvernare. Nu i-am dat sfaturi, că nu e cazul să-i dau sfaturi, am răspuns la întrebările pe care mi le-a pus", a declarat Dacian Cioloş.

El a mai spus că a fost o discuţie foarte aplicată şi că i-a spus că este la dispoziţia actualului premier, în măsura în care are nevoie.

"Eu îi doresc succes. Cu informaţiile pe care le am eu legat de potenţialul bugetului, nu va fi deloc, deloc, deloc uşor", a apreciat Dacian Cioloş şansele ca măsurile sociale anunţate să fie puse în practică.
 
UPDATE 12:56 Întâlnirea dintre fostul prim-ministru Dacian Cioloş şi premierul Sorin Grindeanu, care a avut loc joi la Palatul Victoria, s-a terminat, întrevederea durând peste două ore şi jumătate.
 
Fostul premier Dacian Cioloş a plecat din Palatul Victoria în jurul orei 12.40, după ce a stat în clădirea guvernului două ore şi jumătate.
 
Printre temele de discuţie dintre Cioloş şi Grindeanu s-au aflat temele sensibile aflate pe agendele ministerelor.
 
UPDATE 10:08  Fostul premier Dacian Cioloş a ajuns joi dimineaţă la Palatul Victoria unde are loc o întâlnire cu actualul prim-ministru, Sorin Grindeanu, care priveşte predarea-primirea de mandat.
 
Fostul premier Dacian Cioloş a ajuns la Palatul Victoria la ora 09.53.

Actualul prim-ministru, Sorin Grindeanu, a ajuns la Guvern la ora 10.00.

Printre temele de discuţie dintre Cioloş şi Grindeanu se află şi programul de guvernare şi bugetul de stat pentru 2017.
 
Miniştrii cabinetului Grindeanu şi-au preluat oficial joi atribuţiile, predarea-primirea ştafetelor petrecându-se dimineaţa fără ceremonie.
 
Noii miniştri spun ca au agende clare, alţii preferă să fie rezervaţi acordându-şi prima zi la lucru acomodării.
 
Prima zi de lucru a miniştrilor noului Guvern
 
 
Vlad Voiculescu a predat, joi, mandatul de conducere al Ministerului Sănătăţii lui Florian Bodog, iar la finalul procedurilor a postat un mesaj pe pagina de socializare în care mulţumeşte echipei de profesionişti alături de care a lucrat şi transmite mai multe gânduri românilor.
 
UPDATE 11:14 Anca Dragu, fostul ministru al Finanţelor, a declarat la ieşirea de la minister, că a participat la protocolul de predare-primire a mandatului actualului ministru al Finanţelor, Viorel Ştefan şi la discuţii cu acesta.
 
Proiectul de buget pe 2017 noi avem acest proiect cu un deficit de salarii aşa cum a fost aprobat. Sunt doua soluţii să creşti veniturile sau să creşti cheltuielile 
 
UPDATE 10:15 Vasile Dîncu, fostul ministru al Dezvoltării în guvernul Cioloş, a făcut o scurtă declaraţie la predarea mandatului, afirmând că lasă un bilanţ pozitiv la Minister: „Am reuşit să ne facem programul de guvernare aşa cum ne-am propus. Am reuşit Codul Administrativ care este foarte important şi este gata, mai avem strategia locuirii, Codul urbanismului. Avem un bilanţ care este pozitiv. Mă bucur că am păstrat această echipa şi totul merge mai departe. ”
 
De asemenea, Dîncu a apreciat faptul că Sevil Shhaideh, noul ministru al Dezvoltării Regionale va cotinua proiectele sale: „Am auzit-o pe doamna ministru că a spus încă de la audiere faptul ca va continua proiectele.”, a declarat acesta.
 
„Am început anul acesta cu termen de a se termina în martie Codul urbanismului. Cred în continuare că avem o echipă extraordinară la Ministerul Dezvoltării si Administraţiei Publice.”, a spus Vasile Dîncu.
 
Nu în ultimul rând, Dîncu a apreciat ca pozitivă comasarea ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice cu cel al Fondurilor Europene.
 

Florin Iordache, noul ministru al Justiţiei, a declarat, joi, la preluarea mandatului de la Raluca Prună, că întărirea statului de drept şi creşterea încrederii cetăţeanului în actul de justiţie sunt prioritare. Iordache declara miercuri că o lege a amnistiei şi graţierii este de bun augur.

Lia Olguţa Vasilescu, la intrarea în ministerul Muncii: Dăm ordonanţe de creştere a pensiilor şi salariilor

"Nu mi-am luat cu mine decât programul de guvernare. Trebuie să dăm drumul la şapte ordonanţe. Sper să termin foarte repede cu formalităţile şi pe urmă intru în pâine. Prioritatea zero e bugetul, trebuie să dăm ordonanţe de creştere a pensiilor şi salariilor. Sunt şapte ordonanţe de urgenţă, vă va anunţa cineva de la partid. O să vedeţi că o să respectăm programul de guvernare şi nu o să fie niciun dezastru", a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Dragoş Pîslaru a ajuns la câteva minute după Lia Olguţa Vasilescu, având un buchet de flori.

Fostul ministru al Muncii, Dragos Pîslaru i-a adus Liei Ogluţa Vasilescu buchet de flori ca simbol al cooperării şi al păcii: „Cu gânduri bune, este investitura unui nou ministru al Muncii si ministrul meu. E firesc să ii urez succes doamnei Lia Olguţa Vasilescu.”
 
"Există un capitol care se referă la probleme doesebite. De obicei nu se scrie nimic. De data asta, eu am un raft întreg. Legea salarizării a fost publicatăa pe site-ul Ministerului Muncii, e în consultare şi urmează ca actualul Guvern să îşi aleagă lucrurile bune, să completeze şi să vină cu o lege a salarizării, aşa cum a promis", a declarat Dragoş Pîslaru.

Pe de altă parte, Viorel Ştefan, noul ministru al Finaţelor Publice a ajuns in jurul orei 8:40 la ministerul de resort. Acesta spunea ca are multa treabă pentru ca trebuie să facă bugetul pe anul acesta.

Viorel Ştefan a declarat la intrarea în minister: „Mergem repede la treabă, avem multa treabă”, a spus noul ministru al Finanţelor precizând că este pregătit pentru predarea-primirea mandatului.
 
Pe de altă parte, Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, a spus la intrarea în ministerul de Interne că va discuta cu Dragoş Tudorache: „O să intru cu domnul ministru, o sa stau puţin de vorbă”.
 
De asemenea, la ora 15:00, Ministrul Carmen Dan a convocat primul comandament de iarnă la Ministerul de Interne.
 
Ministrul de Interne îi va convoca pe toţi cei responsabili în cadrul unui comandament de iarnă în care vor fi luate măsuri în privinţa cantităţilor mari de zăpadă şi a codului portocaliu. O altă măsură se referă la temperaturile scăzute, -25 şi -15 grade Celsius. La întâlnire vor fi convocaţi şi prefecţii.
 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici