Video Lumina Sfântă s-a aprins la Ierusalim

  • Lumina Sfântă a fost aprinsă în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim
  • Ritualul a avut loc fără credincioşi din cauza pandemiei de coronavirus
  • Lumina Sfântă va ajunge în această seară la Bucureşti şi va fi împărţită în toată ţara
548 afișări
Tradiţia se respectă, chiar şi fără credincioşi. La Ierusalim, în Biserica Sfântului Mormânt, a fost aprinsă Lumina Sfântă. La ceremonie a avut acces doar un număr mic de prelaţi, mulţi dintre ei purtând măşti de protecţie şi mănuşi. Pelerinii au fost ţinuţi anul acesta departe de ceremonie, din cauza măsurilor de carantină impuse de pandemia de coronavirus.
 
Încă de vineri seara, mormântul sfânt este verificat de poliţişti, care se asigură că în interior nu există nicio sursă de foc. Apoi ei sigilează capela şi o păzesc până la ora la care are loc slujba.
 
Astăzi, Patriarhul Ierusalimului a intrat în capelă cu 33 de lumânări, ce simbolizează vârsta pe care o avea Mântuitorul când a fost răstignit. Înainte de a coborî după Lumina Sfântă, acesta a fost verificat de poliţiştii israelieni, pentru a fi siguri că prelatul nu are la nicio sursă de foc.
 
Rămas singur în capelă, el înconjoară de 3 ori mormântul, îngenunchează în faţa lespezii de marmură şi se roagă pentru pogorârea Sfintei Lumini. La finalul rugăciunii, se întâmplă miracolul. Lumânările se aprind, iar Patriarhul împarte lumina către cei prezenţi.
 
Doar 15 reprezentanţi ai Bisericilor Ortodoxe au participat la ceremonie. Ei împart acum Sfânta Lumina celorlalte delegaţii religioase, printre care se află şi cea a României.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici