Mâncarea influenţează reuşita unei vacanţe. Alimentele potrivite în sezonul cald

  • Mâncatul legumelor şi fructelor în vacanţă este o bună alegere.
  • În sezonul, rece mulţi oamenii consumă mai mult zahăr, dulciuri sau beau alcool.
  • Nutriţioniştii recomandă ca oamenii să facă alegeri safe, de sezon.
  • Carnea trebuie să fie mâncată, ţinând seama de termenul de valabilitate.
  • În cazul alegerii unui restaurant, este bine să caute locaţia înainte şi să vadă ce recenzii are.
  • Este indicat ca să nu încerce alimente care ar putea crea alergii.
2462 afișări
Imaginea articolului Mâncarea influenţează reuşita unei vacanţe. Alimentele potrivite în sezonul cald

Mâncarea influenţează reuşita unei vacanţe. Alimentele potrivite în sezonul cald

Deshidratarea şi oboseala cauzate de temperaturile ridicate, bolile digestive şi intoxicaţiile cu diferite alimente se numără printre cele mai întâlnite probleme în sezonul cald. 
 
Vara, mulţi oameni au tendinţa să consume mai mult zahăr, mai multe dulciuri ori să bea bea alcool. Aşadar, păstrarea unui meniu echilibrat este destul de importantă.
 
Cei care pleacă în vacanţă cred că totul este permis, însă, trebuie să ştie că, în ceea ce priveşte mâncarea, e bine să facă alegeri safe, de sezon şi să mănânce multe legume, fructe, seminte, peşte. Indiferent de destinaţie, turiştii ar trebui să caute părerea celor care au mai fost acolo.
 
Şi nutriţioniştii recomandă să se evite carnea pentru că poate fi stricată din cauza temperaturilor ridicate. Cei care nu preferă restaurantele trebuie să se asigure că mâncarea pe care şi-au luat-o pe drum sau la picnic rezistă la temperaturi ridicate.
 
De asemenea, o mare atenţie trebuie acordată şi produselor de sezon, care au preţuri mai mici. Ceea ce consumaţi poate avea un aport foarte mare în reuşita unei vacanţe.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici