MApN: Tancurile Abrams nu costă 2.5 miliarde de dolari, cât a anunţat Departamentul de Stat, ci 1,07 miliarde, cât a aprobat Parlamentul. Vineri, România primeşte din SUA a doua aeronavă Hercules C-130H

Ministerul Apărării Naţionale salută notificarea Congresului SUA transmisă joi, 9 noiembrie, cu privire la vânzarea către România a 54 de tancuri de luptă Abrams M1A2 SEPv3, 12 derivate pe saşiu de tanc, muniţie şi stimulatoare pentru instruire şi precizează că maşinile de luptă care vor intra în înzestrarea Forţelor Terestre Române vor fi livrate în cea mai modernă versiune a acestui model, ce se află şi în dotarea armatei SUA.

1464 afișări
Imaginea articolului MApN: Tancurile Abrams nu costă 2.5 miliarde de dolari, cât a anunţat Departamentul de Stat, ci 1,07 miliarde, cât a aprobat Parlamentul. Vineri, România primeşte din SUA a doua aeronavă Hercules C-130H

MApN: Tancurile Abrams nu costă 2.5 miliarde de dolari, cât a anunţat Departamentul de Stat, ci 1,07 miliarde, cât a aprobat Parlamentul. Vineri, România primeşte din SUA a doua aeronavă Hercules C-130H

De asemenea, valoarea estimată a contractului se situează în jurul sumei de 1,07 miliarde de dolari, în concordanţă cu aprobarea prealabilă a Parlamentului României. „Conform legislaţiei americane, Congresul SUA a fost notificat cu o valoare iniţială mai mare, de aproximativ 2.5 miliarde de dolari. După aprobarea de către Congres, guvernele României şi Statelor Unite vor semna contractul de tip LoA (Letter of Acceptance), achiziţia de către partea română urmând a se realiza la valoarea estimată şi aprobată de Parlamentul României. Pentru siguranţa aprovizionării, MApN va implica industria naţională de profil pentru furnizarea suportului logistic integrat,” a mai adăugat MApN.
 
„Parteneriatul Strategic dintre România şi Statele Unite reprezintă unul dintre pilonii pe care se sprijină securitatea naţională şi contribuie în mod esenţial la consolidarea apărării flancului estic aliat în regiunea Mării Negre. Sistemele de rachete sol-aer Patriot şi cele sol-sol HIMARS, transportoarele blindate Piranha V,  aeronavele multirol F-16 – programe aflate deja în derulare, bateriile de coastă NSM ce vor fi livrate în viitorul apropiat, precum şi perspectiva înzestrării cu aeronavele de generaţia a V-a, F-35, pentru care România a optat deja în mod oficial, reprezintă cele mai importante dintre dimensiunile concrete ale cooperării militare bilaterale, care asigură ţării noastre o poziţie întărită din punct de vedere strategic în regiune, unde acţionăm ca pilon de stabilitate al NATO şi ne asigură ancore puternice de interoperabilitate cu aliaţii noştri”, a declarat ministrul Tîlvăr.
 
De asemenea, ministrul apărării naţionale a salutat cele mai recente livrări de tehnică de luptă americană – joi, 9 noiembrie, au ajuns în ţară primele 33 de vehicule blindate de tip JLTV (Joint Light Tactical Vehicles) pentru Forţele pentru Operaţii Speciale, iar astăzi, 10 noiembrie, la Baza 90 Aeriană Otopeni, are loc recepţia celei de-a doua aeronava Hercules C-130H, după transferul primei aeronave de acest tip în luna septembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici