Video Marcel Ionel Lepa, bărbatul care a împuşcat mortal un poliţist, externat din spital şi dus la penitenciar/ Înmormântarea poliţistului are loc joi

Marcel Ionel Lepa, bărbatul care a împuşcat mortal un poliţist, a fost externat din spital, joi dimineaţa, şi apoi transportat la Penitenciarul „Popa Şapcă" din Timişoara, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2683 afișări

Marcel Ionel Lepa a fost externat, joi dimineaţă, din cadrul Spitalului Municipal Timişoara, unde a fost internat în urmă cu două zile, imediat după ce forţele de ordine l-au prins într-o casă din localitatea timişeană Remetea Mare.

Medicii l-au operat şi i-au scos cele două gloanţe pe care le avea în corp, care l-au lovit în timpul acţiunii eşuate de prinderea a sa de duminică, în timpul căreia a împuşcat mortal un poliţist.

Reprezentanţii Spitalului Municipal Timişoara au decis că starea de sănătate a bărbatului este mai bună, astfel că s-a putut face transferul către Penitenciarul „Popa Şapcă" din oraş, joi dimineaţa, sub escorta poliţiştilor de la trupele speciale.

„Starea este bună, nu a făcut febră, în continuare va primi tratament antibiotic şi va fi pansat", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, medicul Olimpia Oprea, directorul Spitalului Municipal Timişoara.

Tot joi, la ora 14.00, poliţistul ucis va fi înmormântat la cimitirul din oraşul Recaş, fiind aşteptat să participe şi şeful Poliţiei Române, Ioan Buda.

Marcel Ionel Lepa este cercetat pentru trei infracţiuni: ultraj (în varianta omorului calificat comis asupra unui poliţist aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu), nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept, toate aflându-se în concurs real şi în stare de recidivă postcondamnatorie.

Un poliţist în vârstă de 43 ani, de la Postul de Poliţie Recaş, a fost împuşcat mortal, în misiune, de Marcel Ionel Lepa, de 47 de ani, din oraşul Lugoj, care era dat în urmărire internaţională pentru tâlhărie.

Conform oamenilor legii, poliţiştii din cadrul IPJ Timiş se aflau în căutarea bărbatului dat în urmărire internaţională. Aceştia l-au depistat pe suspect într-o casă din localitatea Izvin. Poliţiştii, unii îmbrăcaţi în civil, au înconjurat imobilul, iar suspectul a sărit pe un geam, moment în care a dat faţă în faţă cu poliţistul pe care l-a împuşcat. Acesta ar fi fost atins de două gloanţe în zona pieptului şi a gâtului, iar echipajul medical sosit la faţa locului a încercat manevre de resuscitare, însă fără succes. Ulterior, ceilalţi colegi ai poliţistului au pornit în căutarea suspectului, iar bărbatul a intrat într-o curte din localitate, de unde a încercat să fure o maşină. Nu a reuşit, pentru că un poliţist l-a ajuns din urmă şi a tras mai multe focuri de armă asupra suspectului, reuşind să-l rănească în zona umărului. Bărbatul însă a fugit.

Marcel Ionel Lepa a fost prins marţi dimineaţa de către oamenii legii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici