Martor în dosarul angajărilor fictive, la ÎCCJ: Am anunţat că cele două angajate DGASPC activau la PSD. Mi s-a spus că Dragnea ştie

Un martor în dosarul în care Liviu Dragnea este judecat pentru instigare la abuz în serviciu, în legătură cu menţinerea în funcţie a două angajate ale instituţiei, deşi şi-ar fi desfăşurat activitatea la sediul PSD, susţine că i s-a spus că preşedintele CJ Teleorman cunoştea situaţia.

1704 afișări
Imaginea articolului Martor în dosarul angajărilor fictive, la ÎCCJ: Am anunţat că cele două angajate DGASPC activau la PSD. Mi s-a spus că Dragnea ştie

Martor în dosarul angajărilor fictive, la ÎCCJ: Am anunţat că cele două angajate DGASPC activau la PSD. Mi s-a spus că Dragnea ştie

Dumitru Jenica, fost angajat al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, susţine că cele două femei, Adriana Botorogeanu şi Anisa Stoica, îşi desfăşurau activitatea la PSD Teleorman, deşi erau angajate ale instituţiei.

"Deşi cele două persoane erau angajate la DGASPC Teleorman, nu veneau la serviciu şi îşi desfăşurau activitatea la sediul PSD judeţean. Eu am sesizat această situaţie doamnei director, Alesu Florea, însă mi-a spus că nu e treaba mea şi că domnul preşedinte al Consiliului Judeţean, domnul Dragnea, ştie despre această situaţie. (..) Pontajul trebuia făcut de şeful celor două, adica de doamna Dragnea Bombonica. Când mi s-a dat dispoziţie de către doamna director să fac eu fişele de pontaj, nu am cerut o explicaţie. Alesu Floarea mi-a cerut să le trec prezente la serviciu şi chiar mi-a solicitat să duc personal documentele la contabilitate pentru ca cele două să îşi ia salariul. După începerea cercetarilor, din dispoziţia doamnei director Alesu Floarea au fost realizate mai multe documente legate de situaţia celor doua, mai precis de prezenţa la serviciu şi activitatea prestată de acestea în cadrul Direcţiei", le-a spus judecătorilor, la termenul de marţi, Dumitru Jenica.

Martorul susţine că în cazul în care nu ar fi executat dispoziţiile directorului, ar fi rămas fără locul de muncă.

"Mi-ar fi fost foarte greu să mai găsesc un loc de muncă în judeţul Teleorman. Când s-a făcut propunerea de organigramă cu privire la secretariat, doamna Dragnea nu a fost de acord să devină funcţionar public. Cunosc aceste aspecte din relatările doamnei director Alesu. Când a plecat proiectul de organigramă către Consiliul Judeţean, figura propunerea să existe serviciul administrativ, însă aprobarea s-a făcut pentru un serviciu de secretariat deoarece, mi-a spus doamna director, doamne Bombonica nu poate fi şefă peste femeile de serviciu", a mai declarat martorul.

Un alt martor, educator la DGASPC, a declarat instanţei că a cunoscut-o pe una dintre cele două femei, Adriana Botorogeanu, la angajare, precizând că i s-a spus de către o persoană din conducere că nu îşi va desfăşura activitatea la sediul instituţiei.

"După ce s-au declanşat cercetările, Bălăban Claudiu mi-a cerut să fac mai multe documente care să justifice actvitatea lui Botorogeanu în cadrul Direcţiei. Eu am întocmit acele documente pe calculator. Din auzite, am aflat că şi Stoica Anisa îsşi desfăşura activitatea la sediul PSD, însă aceasta a mai şi lucrat la sediul direcţiei în ultima perioadă. Este adevărat că atunci când mi-a cerut documentele, Bălăban era foarte supărat ca asupra lui se făcuse presiuni de către dna director general Alesu", a spus martorul.

Valerică Neagu, fost referent în cadrul Biroului de Resurse Umane al DGASPC Teleorman, în prezent pensionar, susţine, de asemenea, că cele două lucrau la sediul PSD Teleorman.

"Ştiu că pe Botorogeanu şi Stoica le-am angajat noi, însa, din câte îmi aduc aminte, aceastea, în realitate, îşi desfăşurau activitatea la sediul PSD. În acea perioadă, directorii instituţiei ne-au spus că nu vor veni la instituţie şi că vor lucra la PSD Teleorman", a declarat acesta.

Un alt martor, Mihaela Paraschiv, angajat al DGASP din anul 2005, susţine că era de notorietate că cele două femei îşi desfăşurau activitatea la PSD.

"Nu am avut acces la informaţii, cine le-a angajat, ci numai despre cine le tolera, în sensul că directorul general tolera această situaţie. Mi s-a scăzut din salariu 2 ore pentru că am întârziat, eu făcând naveta între Roşiori şi Alexandria, când alţii nu treceau cu anii pe la muncă. I-am reprosat doamnei Alesu că eu, care am întâziat 10 minute, sunt sancţionată, iar alţii care nu vin, nu. Mi-a spus că tăcerea e de aur", spune femeia.

Preşedintele PSD nu a fost prezent la termenul de marţi, următoarea şedinţă de judecată din dosar fiind stabilită pentru 15 februarie, urmând a fi audiaţi ultimii şase martori din rechizitoriu.

Potrivit procurorilor, "în perioada iulie 2006 - decembrie 2012, Dragnea Nicolae Liviu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic, cu intenţie, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii. În realitate cele două persoane şi-au desfăşurat activitatea la sediul organizaţiei judeţene Teleorman a partidului politic al cărui preşedinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă".

Astfel, precizează DNA, persoanele angajate formal au primit în total suma de 108.612 lei, sumă cu care Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman s-a constituit parte civilă în procesul penal. Şi fost soţie a liderului PSD este judecată în această cauză.

În ceea ce o priveşte pe Bombonica Prodana, procurorii spun că “în perioadele 3 martie - 1 august 2008 şi 3 iulie 2009 – 1 august 2010, în calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei şi în calitate de şef Serviciu secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, prin încălcarea cu ştiinţă atribuţiilor de serviciu, deşi a cunoscut faptul că două subordonate, încadrate în funcţia de referent la instituţiile pe care le conducea, nu s-au prezentat la serviciu şi nu au respectat prevederile contractului individual de muncă şi fişa postului, nu a întreprins niciun demers de sancţionare a persoanelor respective”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici