Video Masca, accesoriu obligatoriu începând cu 15 mai. Tu ştii să o porţi corect?

  • Începând cu data de 15 mai este obligatoriu să purtăm măşti
  • Folosirea măştii într-un mod incorect, creşte riscul de a ne infecta
  • Masca trebuie să acopere căile respiratorii în totalitate, să fie lipită de obraz, astfel încât să limiteze traficul de aer
3696 afișări

Mai sunt câteva zile până la intrarea în starea de alertă, o perioadă în care oamenii îşi vor relua activităţile, iar oraşele vor prinde din nou viaţă.

Trebuie să ştii că relaxarea restricţilor vine şi cu obligaţii, printre care purtarea măştii de protecţie.

Mulţi oameni nu ştiu să folosească acest accesoriu care poate salva vieţi. „Oricum nu foloseşte la nimic, asta e părerea mea şi cred că a tuturor”, ne spune un bucureştean.

Doctorul Valeriu Gheorghiţă îţi spune cum să foloseşti masca de protecţie şi de ce e important să o foloseşti corect. 

Valeriu Gheorghiţă: Dacă această mască este folosită incorect sau este purtată greşit ea nu ne oferă beneficiile pe care noi le aşteptăm şi din potrivă paradoxal ne poate creşte riscul de a ne afecta. Masca se aplica la nivelul feţei şi trebuie să acopere atat orificiul nazal cât şi orificiul bucal. Ne asigurăm că masca este sub bărbie şi de asemenea această bandeletă metalică este important să muleze perfect piramida nazală aşa încât să nu existe un spaţiu între faţă şi această mască.

Pentru a rămâne în siguranţă, este important  ca în următoarea perioadă să nu uiţi şi de respectarea măsurilor de igienă. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici