Video Mehedinţi: PNL şi PSD se acuză reciproc de fraudă electorală; PNL vrea să facă plângere la DNA - VIDEO

Liderii PNL Mehedinţi spun că vor face plângere penală la DNA privind liste suplimentare care conţineau CNP-uri false ale votanţilor şi acuză implicarea PSD şi a unor directori de instituţii deconcentrate, social-democraţii lansând la rândul lor acuzaţii de turism electoral către PNL.

286 afișări

Preşedintele PNL Mehedinţi, Virgil Popescu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că reprezentanta PNL în Biroul Electoral Judeţean (BEJ) ar fi descoperit liste suplimentare care nu respectau formatul aprobat de BEJ, acestea având retuşuri şi greşeli în dreptul CNP-urilor unor votanţi.

Conform sursei citate, listele respective erau completate cu datele unor persoane din Gorj, respectiv din Motru şi Târgu Jiu, dar care au votat în satul Dâlma din comuna Bala şi în comuna Dârvari din Mehedinţi.

"Acest lucru a fost sesizat şi s-a făcut proces-verbal. Joi vom face o plângere penală la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru fraudă electorală", a declarat preşedintele PNL Mehedinţi, Virgil Popescu.

Totodată, el a susţinut că în ziua votului PNL a sesizat atât Biroul Electoral Judeţean, cât şi anchetatorii cu privire la mai multe cazuri de turism electoral în care ar fi fost implicaţi şefi de instituţii deconcentrate din Mehedinţi, susţinuţi de PSD.

"Noi duminică am depus plângeri şi în Biroul Electoral Judeţean şi am făcut şi o plângere penală pentru acest turism electoral pentru că tot aparatul Partidului Social Democrat a fost la posturi. Duminică, de exemplu, directorul Direcţiei Silvice a dat ordin în Direcţia Silvică ca toţi pădurarii să care oameni la vot şi astfel am ajuns la ciudăţenia ca din Vânju Mare şi din Vlădaia să fie căraţi oameni să voteze în Tâmna. Ne-a sunat primarul din Tâmna şi şefa noastră de organizaţie că au votat 400 de oameni din Vlădaia şi din Vânju Mare, iar pădurarii stăteau la cozi şi le spuneau oamenilor ce să voteze. Am reclamat acest lucru şi la 112 şi este în cercetare. Vorbim pe fapte şi pe ceea ce avem concret. De asemenea, 150 de oameni din Salcia au votat în comuna Vrata. Cine i-a adus acolo? Să întrebăm ce director de instituţie descentralizată a PSD-ului a fost şi a răspuns de acea comună", a arătat Virgil Popescu.

La rândul său, liderul filialei Drobeta Turnu Severin a PNL, Daniel Cîrjan, a susţinut că listele speciale sunt cele care ar putea constinui obiectul unor anchete privind frauda la alegerile europarlamentare în Mehedinţi.

"La Vânjuleţ, spre exemplu, până la 17.30, ora la care noi am făcut plângerea penală, votaseră deja 133 de persoane pe listele suplimentare. Câte voturi a luat PNL în Vânjuleţ? Vă spun eu, 17. Deci turismul electoral a fost practicat de PSD, ca în toate celelalte locuri", a spus Daniel Cârjan.

Totodată, el a acuzat PSD de mită electorală.

Întrebat, într-o conferinţă de presă, cu privire la numărul mare al alegătorilor care au votat pe listele speciale în Mehedinţi, la alegerile europarlamentare, secretarul executiv al PSD Mehedinţi, Aladin Georgescu, a acuzat PNL de turism electoral, adăugând că parte dintre cei care ar fi fost duşi cu maşinile la vot de către liberali, duminică, ar fi votat cu PSD.

"În ziua de duminică am mers în foarte multe localităţi din Mehedinţi, am primit telefoane de la reprezentanţii noştri în secţiile de votare de la responsabilii noştri din localităţi care mi-au spus la unison că reprezentanţi ai PNL au transportat foarte mulţi oameni în secţiile de votare şi se vede asta din numărul celor înscrişi pe listele suplimentare. (…) Faptul că aceste persoane duse în nu ştiu ce secţii au votat cu PSD nu face decât să mă bucure", a declarat secretarul executiv al PSD Mehedinţi.

În Mehedinţi, Alianţa PSD-UNPR-PC a obţinut 50,02% în urma alegerilor de duminică, în timp ce PNL a obţinut 15,01%. Pe listele speciale au votat 16.843 de persoane, din totalul de peste 94.000 de alegători care s-au prezentat la urne.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici