Metoda eficientă prin care poţi slăbi sănătos

  • Cercetătorii spun că secretul pentru a vă controla pofta de mâncare ar putea fi un mic dejun copios.
  • Aceştia au descoperit că o cină mai frugală şi un mic dejun copios vă ajută să slăbiţi, pentru că vă veţi simţi mai puţin înfometaţi.
10971 afișări
Imaginea articolului Metoda eficientă prin care poţi slăbi sănătos
Concret, un studiu al Universităţii din Aberdeen (Scoţia) arată că oamenii tind să ardă aceleaşi calorii indiferent de momentul din zi în care au servit micul dejun. Totuşi, pofta de mâncare era vizibil mai redusă după ce mâncau un mic dejun copios, ajutându-i astfel să-şi respecte dieta.
 
În cadrul cercetării de faţă publicată în revista ştiinţifică Cell Metabolism, oamenii de ştiinţă au analizat mesele participanţilor pentru a compara impactul unui mic dejun consistent sau al unei cine copioase.
 
Cercetătorii au studiat un grup de 30 de persoane, cărora li s-au pregătit toate mesele pe o perioadă de două luni, cu un aport zilnic de aproximativ 1.700 de calorii, întrucât, în general, aportul caloric recomandat pentru menţinerea greutăţii este de 2.000 de calorii pentru femei şi 2.500 de calorii pentru bărbaţi.
 
Participanţii au petrecut o lună luând un mic dejun uriaş, consumând aproape jumătate din caloriile zilnice. Acesta a fost urmat de un prânz mai sărac şi o cină şi frugală. Luna următoare, aceştia au primit masa cea mai consistentă a zilei seara şi nu dimineaţa.
 
Micul dejun din cadrul studiului a inclus alimente bogate în proteine (vegetale sau din carne) pentru a-i ajuta pe participanţi să se simtă sătui. Aceste alimente includeau smoothie-uri, iaurturi, ouă, cârnaţi şi ciuperci.
 
S-a constatat că momentul din zi - dimineaţa sau seara - pe care îl alegem pentru masa consistentă, nu a făcut nicio diferenţă între numărul de calorii arse şi greutatea pierdută.
 
Diferenţa cheie a fost apetitul participanţilor, care s-a dovedit a fi suprimat de micul dejun copios.
 
Autorul studiului, profesorul Alexandra Johnstone, a declarat pentru BBC că „studiile sugerează că, pentru controlul apetitului, micul dejun mare a fost câştigător. Dacă vă puteţi începe ziua cu un mic dejun copios şi sănătos, este mai probabil să vă menţineţi nivelul de activitate fizică şi să păstraţi acel control asupra apetitului pentru restul zilei”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici