Video Mii de credincioşi participă la Slujba de Bobotează de la Constanţa

  • Aproximativ 2.500 de oameni participă, miercuri, la Slujba de Bobotează oficiată de ÎPS Teodosie şi un sobor de preoţi, în Portul Tomis, din Constanţa, anunţă Jandarmeria Română.
  • Surse locale spun, însă, că numărul este dublu. Nu au fost sesizate incidente până la această oră.
576 afișări

După ce ÎPS Teodosie a estimat, luni, că aşteaptă la Slujba oficiată de Bobotează circa 10.000 de credincioşi, miercuri, Jandarmeria Română a transmis că organizatorul evenimentului a raportat că numărul cetăţenilor prezenţi, miercuri, în spaţiul special amenajat din Portul Tomis este de aproximativ 2.500.

Surse locale arată că, la ora transmiterii ştirii, la slujba Sfinţii Apei sunt circa 5.000 de oameni.

„Până la acest moment nu au existat incidente sau situaţii deosebite care să necesite intervenţia Jandarmeriei Constanţa şi în continuare ne vom asigura că procesiunea se va desfăşura în cele mai bune condiţii. Ca o măsură suplimentară, Jandarmeria Constanţa a decis prezenţa a 15 echipe de dialog care se vor afla în mijlocul participanţilor pentru a preîntâmpina situaţiile deosebite”, anunţă Jandarmeria Română.

La propunerea Jandarmeriei Constanţa, anul acesta organizatorul a luat o serie de măsuri, date fiind condiţiile speciale de prevenire Sars-CoV-2, iar acestea vor fi monitorizate de Jandarmeria Română pe tot parcursul desfăşurării procesiunii religioase.

Circa 10.000 de oameni erau aşteptaţi la slujba de Bobotează, desfăşurată în Portul Tomis, potrivit declaraţiilor făcute, luni, de ÎPS Teodosie. Acesta a spus că vor fi aruncate în mare şi tradiţionalele cruci, pentru că „dacă ne ascundem de sărbători înseamnă că vrem să fim biruiţi de boală”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici