Video Negulescu, audiat la Parchetul General într-un dosar deschis ca urmare a unei plângeri făcute de un magistrat pe care acesta l-a trimis în judecată

Mircea Negulescu a fost citat, joi, la Parchetul General pentru a fi audiat într-un dosar privind o plângere făcută de un magistrat pe care acesta l-a trimis în judecată, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

1550 afișări

Sursele citate precizează că este vorba despre o plângere depusă de un magistrat care era cercetat într-un dosar instrumentat de Negulescu, care a fost clasată de procurorii de la Parchetul General, însă judecătorii au infirmat decizia, constatând lipsa efectivă a anchetei.

Mircea Negulescu a ajuns la sediul Parchetului General, refuzând să facă declaraţii jurnaliştilor.

Secţia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, pe 30 ianuarie, excluderea din magistratură a procurorului Mircea Negulescu, acuzat, printre altele, că a luat legătura cu un suspect în mai multe dosare.

Decizia poate fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În spaţiul public au apărut mai multe înregistrări din discuţii pe care le-ar fi avut cu părţi din dosare, aceste aspecte constituind subiectul unor cercetări ale Inspecţiei Judiciare. În una dintre înregistrări, Mircea Negulescu îi cerea unui martor cu identitate protejată să semneze un denunţ împotriva omului de afaceri Sebastian Ghiţă, iar acesta din urmă îi spune că „anul trecut scriam de Cosma şi se duce nevinovat la puşcarie”.

De asemenea, în spaţiul public au apărut şi conversaţiile dintre magistrat şi Andreea Cosma, cea pe care la un moment dat a anchetat-o. Deputatul Andreea Cosma a susţinut că procurorul i-a făcut avansuri, iar atunci când le-a refuzat, magistratul a ameninţat-o că o va trimite la închisoare, odată cu tatăl său, Mircea Cosma, fostul preşedinte al CJ Prahova, şi fratele său, fostul deputat Vlad Cosma.

Recent, au apărut alte înregistrări în care ar apărea Mircea Negulescu, fostul deputat Vlad Cosma acuzându-l pe acesta că ar fi falsificat probe şi ar fi presat martorii. Vlad Cosma a depus o plângere la Parchetul General pe numele a patru procurori din DNA Ploieşti, printre care Mircea Negulescu şi Lucian Onea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici