Video Mai multe TIR-uri sunt blocate, iar unele drumuri sunt închise. Cele mai afectate judeţe, Braşov, Harghita, Sibiu, Gorj şi Caraş-Severin

Drumul Naţional 7, Valea Oltului, este blocat, miercuri seara, în judeţul Vâlcea, în zona localităţii Cornet, pe ambele sensuri, mai multe TIR-uri neputând înainta din cauza zăpezii. Singurul drum naţional închis, miercuri seara, din cauza viscolului este DN 67C, între Novaci şi Rânca, în judeţul Gorj. Alte drumuri din Braşov, Covasna, Harghita, Sibiu şi Caraş-Severin sunt afectate de ninsori, arată Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

2820 afișări

Purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Sandra Dăscălete, a declarat corespondentului MEDIAFAX că angajaţii Secţiei Drumuri Naţionale (SDN) acţionează în zona Cornet, miercuri seara, cu utilaje şi materiale antiderapante. Stratul de zăpadă atinge 5 centimetri.

„Pe DN 7, la kilometru 218, în localitatea Cornet, este zăpadă de circa 5 centimetri pe partea carosabila, iar sub zăpadă este polei. Este blocat sensul de mers Râmnicu Vâlcea-Sibiu. Şapte autocamioane sunt în coloană, în aşteptare. Se acţionează în zona cu SDN”, a declarat reprezentantul IPJ.

Ulterior, şi sensul Sibiu - Vâlcea a fost blocat.

Circulaţia rutieră este îngreunată din cauza zăpezii, pe pe DN66 - Defileul Jiului, în judeţul Gorj.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Gorj, Andrei Lazăr, la kilometrul 118, trei tiruri nu pot să înainteze din cauza ninsorilor abundente.

"Un echipaj de rutieră este la faţa locului, dirijează traficul, permiţând momentan accesul auto cu tonaj mic. Utilajele de deszăpezire acţionează în zonă", spune Andrei Lazăr.

Şi în judeţul Sibiu, reprezentanţii Poliţiei iau în calcul să închidă circulaţia spre staţiunea Păltiniş, din cauza ninsorii abundente.

„S-a luat decizia de a se avea în vedere închiderea totală a circulaţiei rutiere sau organizarea circulaţiei rutiere în regim de convoi pe tronsonul de drum DJ 106 A Răşinari (Curmătură) – Păltiniş (staţiune) începând de miercuri, de la ora 21.00 până la o oră ce va fi comunicată ulterior, în funcţie de condiţiile meteo - rutiere constatate în zonă de către poliţiştii rutieri şi administratorul drumului”, a spus Elena Welter, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Sibiu.

Judeţele Vâlcea, Gorj şi Sibiu sunt sub atenţionare meteorologică de ninsori şi viscol.

UPDATE 22:09 DN 67 C, între Novaci şi Rânca, închis din cauza viscolului

Singurul drum naţional închis, miercuri seara, din cauza viscolului este DN 67C, între Novaci şi Rânca, în judeţul Gorj. Alte drumuri din Braşov, Covasna, Harghita, Sibiu şi Caraş-Severin sunt afectate de ninsori, arată Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri seara, DN 67C între Novaci şi Rânca a fost închis. De asemenea, pe DN 73, între Valea Mare şi Fundata s-a instituit restricţie temporară de circulaţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

CNAIR arată că principalele drumuri naţionale afectate de fenomenele meteorologice miercuri seara sunt DN 73, DN 7, DN 13 şi DN 6, aflate pe raza judeţelor Braşov, Covasna, Harghita, Sibiu şi Caraş-Severin.

Potrivit companiei de drumuri, reprezentanţii CNAIR SA acţionează în toate zonele afectate, punând accent pe sectoarele de drum în rampă şi în pantă, pentru a evita eventuale blocaje.

Având în vedere fenomenele meteorologice din această perioadă CNAIR SA face din nou apel la conducătorii auto să aibă autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate,

CNAIR a precizat că anumite sectoare de drum au fost blocate de autocamioane neechipate corespunzător şi au îngreunat intervenţia drumarilor în timp util.

UPDATE 22:28 Drumuri judeţene din Caraş-Severin, închise din cauza ninsorii

Trei drumuri judeţene din judeţul Caraş-Severin au fost închise, iar trei localităţi au rămas fără curent electric, miercuri seara, din cauza ninsorii şi a vântului puternic, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin, trei drumuri judeţene, dintre care două spre staţiuni montane, au fost închise, miercuri seara, din cauza ninsorii şi a vântului puternic. Este vorba de DJ 582 E Prislop – Semenic, DJ 608 A Telescaun – Muntele Mic şi DJ 582 Brebu Nou – Slatina Timiş.

De asemenea, localităţile cărăşene Brebu Nou, Gărâna şi Domaşnea nu sunt alimentate cu energie electrică, miercuri seara, iar un copac a căzut pe carosabil, pe DN 67D, între Băile Herculane şi Cerna Sat. Două autoturisme au rămas blocate, fără a fi înregistrate victime.

Totodată, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin arată că se circulă cu dificultate pe DN 6, între localităţile Băile Herculane şi Topleţ, după ce un tir a intrat cu roata din spate într-un şanţ şi a blocat un sens de mers. “Intervin şase echipaje de Poliţie Rutieră. Se circulă foarte greu, se stă în coadă câte o oră”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin, Dinu Nicorici.

Judeţul Caraş-Severin este, de miercuri şi până joi, la ora 20.00, sub cod portocaliu de vânt puternic, care bate cu 80-90 km/h, iar pe creste cu 120-140 km/h, troienind zăpada în Munţii Banatului.

UPDATE 01:19 Mai multe TIR-uri nu au mai putut înainta, pe DN 1 şi DN 1A, în Prahova, din cauza zăpezii

Mai multe TIR-uri nu au mai putut înainta, miercuri seară, pe DN 1, în zona Posada, şi pe DN 1A, în zona Măneciu, din cauza zăpezii de pe drum, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Poliţiştii au instituit filtre, iar de la Nistoreşti spre Braşov, nu se mai permite trecerea vehiculelor peste 7,5 t, indiferent de dacă au anvelope de iarnă, sau nu.

Potrivit Poliţiei Prahova, în zona de munte a judeţului Prahova, la Cheia şi pe Valea Prahovei, ninge abundant, iar utilajele de la deszăpezire acţionează.

Zăpada depusă pe drum are aproximativ trei centimetri, pe DN 1A, şi este frământată. Mai multe maşini de mare tonaj au rămas blocate, atât pe DN 1, în zona Posada, cât şi pe DN 1A, la Măneciu.\

“Pe Posada au fost două situaţii cu vehicule de tonaj rămase în pantă. A mai fost un apel cu un vehicul de tonaj blocat pe DN 71, între Sinaia şi judeţul Dâmboviţa, dar a fost în judeţul vecin. Au mai fost situaţii la Măneciu unde la fel, maşini de tonaj au rămas imobilizate în pantă. Toate aceste situaţii s-au rezolvat. La Sinaia, a fost un blocaj din cauza unui TIR care nu mai putea să se mişte”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Prahova, Marian Popescu.

Potrivit acestuia, s-a acţionat cu material antiderapant, dar, din cauza că traficul a fost relativ redus, zăpada s-a depus iar. Pe DN1, în zona montană, se acţionează cu 4 echipaje de la deszăpezire. Poliţia rutieră a mai solicitat Secţiei Drumuri Naţionale să mai aducă două utilaje din sudul judeţului, unde nu ninge.

“Poliţiştii patrulează pe zonă şi în fiecare dintre situaţiile constatate ausolicitat Secţiei de Drumuri Naţionale sa intervină, astfel că problemele s-au rezolvat punctual, relativ repede”, a mai spus Popescu.

De la Nistoreşti spre Braşov nu se mai permitea trecerea vehiculelor peste 7,5 t, indiferent de echipare.

Echipajele de poliţie sunt în zona de sud a judeţului şi informează şoferii despre restricţiile impuse.

Restrucţia impusă la Nistoreşti a fost anulată imediat după miezul nopţii.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici