O nouă tranşă de Remdesivir a ajuns la aproape 100 de spitale din România

Aproape 5.700 de flacoane de Remdesivir au ajuns la 98 de spitale din România, anunţă, miercuri, Ministerul Sănătăţii.

1693 afișări
Imaginea articolului O nouă tranşă de Remdesivir a ajuns la aproape 100 de spitale din România

O nouă transşă de Remdesivir a ajuns la aproape 100 de spitale din România

Ministerul Sănătăţii a distribuit o nouă tranşă de Remdesivir în spitalele care au în tratament pacienţi infectaţi cu SARS-Cov-2.

Este vorba despre 5.692 de flacoane de Remdesivir 100 mg din cele 24.160 de flacoane achiziţionate printr-un contract subsecvent în urma Acordului- Cadru încheiat de Comisia Europeană cu firma producătoare pentru statele membre.

Medicamentul a ajuns în 98 spitale din toată ţara pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu SARS-Cov-2, cu forme medii de boală.

Potrivit MS, criteriile de repartizare ale medicamentului au ţinut cont de necesarul minim de flacoane/pacient tratat şi de numărul pacienţilor internaţi, confirmaţi, în secţii şi în ATI care necesită administrare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici