Olguţa Vasilescu: În Executiv, gândim o structură IT, evident, un grad mai mare de salarizare, care să protejeze toate instituţiile de atacuri

Ministrul Muncii Lia Vasilescu a declarat joi că la nivelul Executivului se gândeşte formarea unei structuri IT care să servească tuturor instituţiilor statului, în scopul protejării împotriva atacurilor informaţionale.

1009 afișări
Imaginea articolului Olguţa Vasilescu: În Executiv, gândim o structură IT, evident, un grad mai mare de salarizare, care să protejeze toate instituţiile de atacuri

Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii: În Executiv, gândim o structură IT care să protejeze toate instituţiile de atacuri

"La ora actuală, la nivelul guvernului, se gândeşte o structură formată din IT-işti care să deservească toate instituţiile din România şi care să aibă, evident, un grad mai mare de salarizare, exact din considerentele pe care vi le-am spus: atacuri informatice, faptul că toate instituţiile au nevoie să se protejeze şi să-şi protejeze sistemele informatice. Deci, oricum, IT-iştii vor fi bine remuneraţi în cadrul unei instituţii de specialitate în perioada următoare", a spus ministrul Muncii.

Afirmaţia a fost făcută în contextul în care în Comisia de muncă se discuta un amendament adus Legii salarizării, care prevedea creşterea salariilor pentru IT-iştii din justiţie.

"IT-iştii de pe lângă tribunale, judecătorii, Curţi de Apel au o anumită specializare, au obligaţia de a gestiona un sistem extrem de complex cum este ECRIS-ul ca baza naţională pentru toate dosarele. Munca lor nu este aceeaşi cu a IT- iştilor în general de pe lângă alte instituţii. Cred că e bine să ne mai gândim cu privire la salariile lor cu cât sunt cuprinşi în sistemul de justiţie", a spus senatorul PMP Dorin Bădulescu.

Ideea a fost întărită şi senatorul PNL Eugen Pîrvulescu.

"Am avut acum două săptămâni o întâlnire cu reprezentanţii IT-iştilor din Justiţie şi m-au convins că, într-adevăr este cu totul diferit ceea ce fac IT-iştii din alte domenii faţă de cei din justiţie ca şi responsabilităţi, ca şi muncă, ca şi mod de lucru. Trebuie să vă gândiţi dumneavoastră, că nu sunteţi specialişti pe toate domeniile. Chiar dacă sunteţi ministru, doamna fost primar, trebuie să ţineţi cont de specialiştii din România şi din justiţie pentru că, chiar dacă sunteţi ministru astăzi, mâine poate nu mai sunteţi, trebuie să vă gândiţi că lucrurile trebuie să funcţioneze pentru că, dacă se întâmplă să cadă un server într-o instanţă s-ar putea ca dumneavoastră care sunteţi încă prin instanţe să păţiţi ceva şi să vă treziţi cu altă hârtie acasă şi atunci trebuie să îl remuneraţi cum trebuie pe acel specialist IT", a spus senatorul PNL Eugen Pîrvulescu.

Ministrul Muncii Olguţa a afirmat că salariile IT-iştilor din justiţie sunt oricum unele mari, spunând că nu ar trebui făcute diferenţe între categoriile de IT-işti, iar activitatea desfăşurată trebuie plătită în mod egal.

"Salariile IT-iştilor din justiţie, ca să ştim despre ce vorbim, sunt între 16.000 şi 20.000 de lei. Adică două sute de milioane şi 16 milioane. În ceea ce priveşte IT-iştii de la Casa de Pensii, sau de la ANPIS sau ANAF sau celelalte instituţii, nu cred că ar trebui să fie o diferenţă de salarizare. Dacă facem legea unitară de salarizare, atunci trebuie să acordăm salarii egale la muncă egală, pentru că e mai grav dacă maine cade sistemul Casei de Pensii şi nu se mai pot plăti pensiile, sau de la şomaj, decât dacă aş mai fi eu prin vreo instanţă. Nu mai sunt, dar dacă aş fi, nu ar fi atât de grav decât să nu îşi mai încaseze oamenii pensia", a spus Vasilescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici