Păcăleala supremă: fă sport şi poţi mânca orice. Care este reţeta corectă pentru o viaţă lungă

  • Doar sportul sau doar alimentaţia sănătoasă nu te ajută să ţii bolile şi riscul crescut de mortalitate la distanţă.
  • Sportul şi alimentaţia merg mână-n mână, aşa că e nevoie să le împaci pe amândouă, dacă vrei să vezi rezultate concrete şi pe termen lung.
6094 afișări
Imaginea articolului Păcăleala supremă: fă sport şi poţi mânca orice. Care este reţeta corectă pentru o viaţă lungă

FOTO Hepta

Doar hrana sănătoasă nu e suficientă pentru a te menţine sănătos/sănătoasă. La fel şi activitatea fizică. Organismul are nevoie de amândouă pentru a putea lupta împotriva afecţiunilor cronice. 
 
Un nou studiu publicat zilele trecute în British Journal of Sport Medicine arată că sportul combinat cu fast food şi dietă plină de grăsimi nesănătoase nu te ajută să fii în formă şi sănătos. Este prima cercetare care iau sportul şi dieta împreună şi caută să vadă efectele asupra mortalităţii şi bolilor cronice precum cancerul. 
 
„Ideea susţinută de reclamele la regimuri de slăbit - că poţi să faci sport şi să mănânci tot ce vrei, că nu contează - este greşită. Sportul nu compensează lipsa unei alimentaţii corecte”, spun autorii cercetării.
 
O echipă internaţională de experţi a analizat date de la 350.000 de persoane din Marea Britanie, pe o perioadă de 10 ani. 
 
Iar rezultatele arată că dietele corecte, bogate în vitamine şi minerale sunt „cartea câştigătoare”: 4,5 porţii de fructe şi legume zilnic, două sau mai multe porţii de peşte pe săptămână şi mai puţin de două porţii de carne procesată pe săptămână şi carne roşie ajută organismul să obţină nutrienţii necesari. Desigur, vegetarienii şi veganii pot obţine necesarul de proteine din surse vegetale. 
 
La dieta aceasta se adaugă activitate fizică moderată (mers pe jos, „biciclit”) şi sport intens (cu greutăţi, cardio sau combinat) timp de cel puţin zece minute pe zi. În sport, cheia este să transpiri şi să simţi că muşchii se „trezesc”, se încing, iar la final, ai mai multă energie.
 
Dintre participanţii la studiu, cei care fac mult sport şi au diete corecte au cel mai mic risc de mortalitate, iar cei care aleg exerciţii fizice în care depui efort fizic intens au un risc cât mai scăzut de a se îmbolnăvi de afecţiuni cardiovasculare. 
 
Poţi începe şi cu 10-75 de minute de sport uşor pe săptămână, recomandă experţii. Cheia este să continui gradual şi constant.
 
CITEŞTE ŞI: Nu trebuie să faci sport zilnic pentru a trăi mai mult şi mai sănătos. Cât trebuie să te antrenezi îţi spune cel mai nou studiu 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici