Video Pastila de lectură: Bogdan Badea, CEO al companiei eJobs, îţi recomandă “Principii”, de Ray Dalio

  • Cartea tratează două capitole mari: principii de viaţă şi principii de muncă
  • Bogdan Badea este, din martie 2018, CEO al companiei eJobs, lider pe piaţa de recrutare online din România
  • Ray Dalio a fost inclus în top 100 al celor mai bogaţi oameni de pe planetă
295 afișări

Bogdan Badea, CEO eJobs, îţi recomandă să citeşti volumul “Principii”, de Ray Dalio. Cartea propune perspective noi asupra vieţii din care poţi avea de învăţat, fie că eşti manager şi vrei să îţi îmbunătăţeşti strategia de business, fie că eşti un individ oarecare şi vrei să faci o schimbare pozitivă în viaţa ta.

„Cartea pe care v-o recomand în această perioadă este ‘Principii/ Principles’ a lui Ray Dalio. Tratează două capitole mari, principii de viaţă şi principii de muncă. Am să vă povestesc câte trei din fiecare, care mi-au atras mie atenţia şi asupra cărora am reflectat.

Principii de viaţă. Primul principiu de viaţă foarte important este să ai mintea deschisa. Să asculţi şi părerile altora, chiar dacă tu consideri că pe acel subiect eşti cel mai bun sau ai părerea cea mai îndreptăţită, ascultă şi părerea altora, te-ar putea surprinde uneori.

Un al doilea principiu de viaţă este să ne adaptăm, să reuşim să ne adaptăm uşor situaţiei şi cred că în această perioadă este cel mai bun imbold să o facem, să ne adaptăm.

Iar al treilea principiu este cum luăm deciziile. Înlăturarea emoţiilor din a lua deciziile şi a lua deciziile rece, raţional, ne va duce către decizii mai înţelepte decât cele pe care le luăm în aceste zile.

Dacă ne ducem spre principii de muncă, un prim principiu care mi-a atras atenţia este cum facem recrutarea. Trebuie să recrutăm corect, astfel încât, pe termen lung, acei oameni să se integreze în cultura organizaţională a companiei în care sunt.

Un al doilea principiu de muncă care, iar, în aceste zile, este foarte important este feedback constant, feedback constant, nu o dată pe an, nu o dată la şase luni, feedback constant, astfel încât toată lumea să înţeleagă ceea ce face corect sau ceea ce poate îmbunătăţi.

Iar un al treilea principiu de muncă este că într-o organizaţie ar trebui să fie acceptate greşelile şi tolerate, dar repetarea lor şi a nu învăţa nimic din ele să nu fie tolerată”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs.

Ray Dalio este fondatorul companiei de investiţii Bridgewater Associates şi a fost inclus în top 100 al celor mai bogaţi oameni de pe planetă, potrivit Forbes.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici