Video Pelerinaj de Înălţarea Domnului la Galaţi: Sute de credincioşi au participat la procesiune deşi a plouat torenţial | FOTO, VIDEO

Sute de credincioşi au participat, joi, la o procesiune de Înălţarea Domnului şi de Ziua Eroilor, în Galaţi. Însoţiţi de preoţii de la bisericile din oraş şi de ÎPS Casian, Episcopul Dunării de Jos, pelerinii au plecat pe jos de la Biserica Înălţarea Domnului, deşi afară a plouat torenţial.

376 afișări

Tradiţionala procesiune organizată în ziua de Înălţare a Domnului a avut ca punct de plecare Biserica Înălţarea Domnului. De acolo, coloana cu pelerini însoţită de preoţii din oraş şi de ÎPS Casian, Episcopul Dunării de Jos, a trecut peste o stradă şi un bulevard pentru a ajunge la cel mai mare cimitir din oraş, unde se află Mausoleul Eroilor. Traseul a fost respectat deşi a plouat torenţial.

„Particip de fiecare dată la procesiunea de Înălţare. Ne adunăm la biserica din Ţiglina II şi mergem până la Cimitirul Eternitatea. De obicei este frumos, acum plouă, dar nu contează, procesiunea este frumoasă. Voi merge şi la cimitir să văd manifestările de acolo”, a spus unul dintre pelerini.

Manifestările de Înălţarea Domnului şi de Ziua Eroilor sunt organizate de Prefectură, în colaborare cu Arhiepiscopia Dunării de Jos şi cu Garnizoana Galaţi. Programul cuprinde tradiţionala procesiune dar şi un ceremonial militar şi religios la Mausoleul Eroilor din Cimitirul Eternitatea.

La ceremoniile care au ţinut aproximativ două ore au participat sute de gălăţeni, aceştia asistând la o slujbă de pomenire, la depunerea de coroane de flori, la salve de foc în memoria eroilor şi la defilarea Gărzii de Onoare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici