Percheziţii în Iaşi şi Tecuci, la VitalAire, într-un dosar de evaziune fiscală - FOTO

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au început urmărirea penală într-un dosar care are ca obiect infracţiunea de evaziune fiscală, cu evidenţe contabile duble încă din 2009, potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi.

1295 afișări
Imaginea articolului Percheziţii în Iaşi şi Tecuci, la VitalAire, într-un dosar de evaziune fiscală - FOTO

Percheziţii în Iaşi şi Tecuci, la VitalAire, într-un dosar de evaziune fiscală (Imagine: Mediafax Foto)

UPDATE 15:11

"Procurorii efectuează urmărirea penală într-un dosar având ca obiect săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, constând în executarea, începând cu anul 2009, de evidenţe contabile duble folosindu-se înscrisuri sau alte mijloace de stocare a datelor în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscal", se arată în comunicat.

Percheziţiile au avut loc la sediul firmei VitalAire din strada Vasile Conta, din Iaşi, dar şi la cabinetul avocatului care reprezintă firma, Dragoş Bobu, precum şi la alte 3 adrese din Tecuci, judeţul Galaţi.

"Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, însoţiţi de ofiţeri de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi cu sprijinul lucrătorilor operativi din cadrul I.P.J. Galaţi efectuează 5 percheziţii domiciliare la un cabinet de avocatură situat pe raza muncipiului Iaşi sediile şi la punctele de lucru ale unor persoane juridice, situate pe raza municipiilor Iaşi şi Tecuci", potrivit aceleiaşi surse.

ŞTIREA INIŢIALĂ 

Percheziţiile au loc la sediul firmei VitalAire din strada Vasile Conta, din Iaşi, dar şi la cabinetul avocatului care reprezintă firma, Dragoş Bobu.

Procurorii ieşeni beneficiază de sprijin din partea Serviciului de Investigaţii Criminale Economice al IPJ Iaşi.

Percheziţiile au loc după ce în presă au apărut informaţii că firma VitalAire ar executa silit în instanţă pacienţii cei mai vulnerabili, bătrânii care au închiriat aparate de oxigen de la VitalAire, potrivit jurnaliştilor de la Gazeta Sporturilor.

Firma este reprezentată în miile de procese intentate bolnavilor pe teritorul României de cabinetul de avocat al lui Dragoş Bobu, care este şi membru în Consiliul de Administraţie al VitalAire.

Numai la Iaşi sunt pe rol 1000 de astfel de procese.

"La judecatoria Iaşi sunt înregistrate 915 dosare intentate de firmele SC VItalAire România (n.r. cu sediul social în Iaşi) şi Air Liquide VitalAire (n.r. cu sediul social în Bucureşti)", spune judecător Camelia Toderică, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Iaşi.

Ieşenii au depus la Protecţia Consumatorului nouă sesizări împotriva firmei.

"La Protecţia Consumatorului sunt 9 sesizari, dintre care una confirmată, firma fiind amendată cu 1000 de lei pentru că nu a oferit garanţie pentru un produs", au declarat reprezentanţii Protecţiei Consumatorului pentru MEDIAFAX.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici