Peste 100 de copii sunt internaţi în spital cu COVID-19. Medic ATI: Era de aşteptat

  • Noua variantă a coronavirusului aduce încă o problemă majoră, pentru că afectează tot mai mulţi copii.
  • Numărul minorilor internaţi cu COVID-19 a crescut puternic în ultima perioadă.
  • Medicul Radu Ţincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca, spune că era de aşteptat, gradul de imunizare fiind mic.
1111 afișări
Imaginea articolului Peste 100 de copii sunt internaţi în spital cu COVID-19. Medic ATI: Era de aşteptat

Peste 100 de copii sunt internaţi în spital cu COVID-19. Medic ATI: Era de aşteptat

Medicul Radu Ţincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca, a vorbit la emisiunea ŞTIU, de la Aleph News, despre numărul mare al copiilor internaţi cu COVID-19.

„Era de aşteptat să se întâmple aşa. Avem un grad de imunizare colectivă scăzut şi avem un grad aproape inexistent de imunizare în rândul adolescenţilor. Ţările educate au un grad de imunizare de 75%, iar cele cu o educaţie sanitară scăzută s-a imunizat mult mai puţin”, a spus medicul.

Autorităţile au raportat la ultimul bilanţ peste o mie de îmbolnăviri. Este vorba despre numărul de îmbolnăviri noi raportate de duminică până luni, o perioadă când se fac mai puţine teste. Peste 3.000 de români sunt internaţi în secţiile COVID. Dintre aceştia, 405 – adică mai mult de 10% – la Terapie Intensivă.

Vestea şi mai proastă este legată de creşterea îmbolnăvirilor printre copii. Autorităţile notează că 107 minori sunt internaţi în spitalele din România din cauza COVID-19. Mai grav, cinci copii au ajuns la Terapie intensivă.

Printre cele 25 de decese din ultimele 24 de ore se află şi o persoană cuprinsă într-o categoria de vârstă 20-29 ani, un tânăr de 25 de ani, din Cluj, cu comorbidităţi.

În acest moment, România administrează vaccinurile împotriva COVID-19 şi minorilor, dar timid. Până acum au fost imunizaţi 36.859 de copii din categoria de vârstă 12-15 ani şi 155.149 din grupa 16-19 ani.

Este o rată de vaccinare de 20% în categoria 16-19 şi de doar 5% pentru categoria 12-15 ani.

Rata de vaccinare în alte state:

  • Danemarca – 58.2% copii şi adolescenţi (10-19 ani) vaccinaţi cu cel puţin o doză;
  • Elveţia – 17.9% copii şi adolescenţi (10-19 ani) vaccinaţi;
  • Franţa – 56% copii (12-17 ani) vaccinaţi cel puţin o doză;
  • Spania – 55.4% copii şi adolescenţi (12-19 ani) vaccinaţi cu cel puţin o doză;
  • Italia – 49.8% copii şi adolescenţi (12-18 ani) vaccinaţi cu cel puţin o doză.

Sunt procente care plasează din nou România la coadă. Pentru că Spania şi Danemarca, de exemplu, au vaccinat cu cel puţin o doză peste jumătate dintre tinerii eligibili, iar Italia e la 49 la sută.

Franţa a vaccinat complet 32% dintre copiii cu vârste între 12 şi 17 ani; şi alţi peste 20% cu prima doză.

În acest timp, România se pregăteşte pentru reînceperea şcolilor. Prefectul Capitalei spune că masca ar putea redeveni obligatorie în apropierea unităţilor de învăţământ, dar aşteaptă ca Guvernul să anunţe dacă va prelungi starea de alertă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici