Video Pompierii prahoveni se luptă de 24 de ore să scoată apa din zeci de gospodării - GALERIE VIDEO

Pompierii ISU Prahova intervin, joi, pentru a scoate apa din gospodăriile şi locuinţele inundate în localitatea Tătărăni, transmite corespondentul Mediafax

530 afișări

Zeci de gospodării şi imobile din Tătărani au fost inundate după ce Prahova s-a aflat sub cod portocaliu de precipitaţii.

Oamenii s-au trezit cu imobilele pline de ape. În unele case, apa atinge şi un metru şi 20 de centimetri, iar localnicii încearcă să mai salveze din bunuri. Grădinile cu legume sunt toate distruse, la fel şi cămările sau beciurile.

Puţini dintre cei afectaţi au dormit noaptea trecută. Cei care au avut locuinţele inundate nu au putut face focul în sobe, iar temperaturile au coborât sub 10 grade Celsius.

"În prezent, în comuna Bărcăneşti, 8 pompieri cu 4 autospeciale şi 6 motopompe intervin pentru scoatera apei din mai multe gospodării", anunţă ISU Prahova, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în intervalul 12-13 octombrie, pompierii militari au desfăşurat 75 de misiuni la inundaţii.

Peste 70 de pompieri au intervenit cu 19 autospeciale şi 19 motopompe pentru evacuarea apei din localităţile: Ariceştii Rahtivani, Bărcăneşti, Berceni, Blejoi, Boldeşti-Scăeni, Bucov, Câmpina, Cornu, Iordăcheanu, Izvoarele, Lipăneşti, Măneciu, Olarii Vechi, Ploieşti, Plopeni, Podenii Noi, Tomşani, Valea Călugărească şi Vălenii de Munte.

"În localitatea Tomşani – satul Loloiasca s-a intervenit pentru scoaterea apei de la patru gospodării (curţi şi case), concomitent cu salvarea a 15 animale din anexele gospodăreşti surprinse de ape. Tot în Tomşani, pe DN1B, 13 pompieri militari au acţionat cu o autospecială şi o motopompă de capacitate mare, pentru degajarea apei de pe carosabil, pe un sector de drum de aproximativ 2 kilometri", mai arată sursa citată.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici