Predoiu propune ca procurorul Crin Bologa să fie şef la DNA, iar Giorgiana Hosu să conducă DIICOT / Gabriela Scutea este propunerea pentru funcţia de procuror general | VIDEO

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a anunţat, marţi, care sunt propunerile sale pentru şefia DNA şi DIICOT, fiind vorba despre procurorii Crin Bologa, respectiv Giorgiana Hosu.

2482 afișări
Imaginea articolului Predoiu propune ca procurorul Crin Bologa să fie şef la DNA, iar Giorgiana Hosu să conducă DIICOT / Gabriela Scutea este propunerea pentru funcţia de procuror general | VIDEO

Predoiu propune ca procurorul Crin Bologa să fie şef la DNA, iar Griorgiana Hosu, la DIICOT

În cadrul unei declaraţii de presă, ministrul a precizat că propunerea sa pentru şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Crin Bologa, cunoaşte foarte bine această unitate de parchet. Mai mult, Predoiu a spus despre Bologa că a prezentat, în cadrul interviurilor, un „proiect de management complet, cu soluţii aplicate”, subliniind că este de părere că „aduce garanţia că lupta anticorupţie va continua energic”.

„Domnul procuror Crin Bologa cunoaşte DNA, a lucrat în DNA şi nu a avut nicio intersecţie cu pasivele DNA. A prezentat un proiect de management complet, concret, cu soluţii aplicate. A fost impresionantă, puternică şi impresionantă în acelaşi timp. Aduce garanţia că lupta anticorupţie va continua energic, în condiţii de deplin respect a drepturilor şi garanţiilor procesuale”, a declarat Predoiu.

Pe de altă parte, şeful Justiţiei a spus despre propunerea sa la conducerea DIICOT, Giorgiana Hosu, că stăpâneşte cel mai bine „dimensiunile anchetelor transfrontaliere”.

„DIICOT prezintă particularitatea anchetelor tranfrontaliere şi prin aceasta a cooperării interinstituţionale interne şi externe. Doamna procuror Giorgiana Hosu stăpâneşte cel mai bine aceste dimensiuni. Proiectul de management a fost comprehensiv şi prestaţia echilibrată, susţinută de o cunoaştere panoramică a problemelor şi activităţii DIICOT”, a mai spus sursa menţionată.

Propunerile vor fi înaintate Consiliului Superior al Magistraturii, care va emite un aviz în acest caz. Ulterior, preşedintele Klaus Iohannis va decide dacă va semna decretele de numire în funcţie a procurorilor şefi ai DNA şi DIICOT.

Crin Nicu Bologa este procuror în Sălaj. Acesta a deţinut funcţia de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj. Potrivit declaraţiei sale de avere, procurorul are 7 terenuri în Sălaj. Cluj-Napoca şi Constanţa. În Cluj-Napoca sunt două apartamente şi în Zalău o casă de locuit.

Giorgiana Hosu este procuror-şef adjunct al DIICOT. Procurorul are peste 20 de ani vechime, ea activând ca adjunct al DIICOT în perioada 2013-2015, după ce, anterior a condus vreme de cinci ani Serviciul de combatere a macrocriminalităţii economico-financiare al instituţiei. După ce Alina Bica şi-a dat demisia în 2015 din funcţia de procuror-şef al instituţiei, Giorgiana Hosu a preluat interimatul instituţiei. Hosu se ocupă de dosarul crimelor din Caracal.

Gabriela Scutea este propunerea pentru funcţia de procuror general 

Ministrul Cătălin Predoiu a anunţat, marţi, că Gabriela Scutea este propunerea pentru ocuparea funcţiei de procuror general al României. Propunerea va merge la CSM pentru aviz consultativ.

„Cea mai solidă prestaţie şi cel mai solid dosar depus. o prestaţie pertinentă şi plină de hotărâri. Este un procuror care nu prezintă necunoscute. A fost cel mai bun proiect din cele prezentate”, a spus ministrul Justiţiei.

Cătălin Predoiu a mai anunţat că Gabriela Scutea a prezentat cel mai bun plan de management şi că este un procuror care cunoaşte bine MCV.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
piccj,
diicot,
dna

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici