Preşedintele CSM:Singura opţiune pentru depăşirea momentului,reaşezarea activităţilor instituţionale

Singura opţiune pentru depăşirea momentului în care se află Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), în urma scandalului iscat miercuri, este reprezentată de reaşezarea activităţilor instituţionale, potrivit preşedintelui CSM, judecătorul Mariana Ghena.

308 afișări
Imaginea articolului Preşedintele CSM:Singura opţiune pentru depăşirea momentului,reaşezarea activităţilor instituţionale

Preşedintele CSM:Singura opţiune pentru depăşirea momentului,reaşezarea activităţilor instituţionale

"Având în vedere situaţia de imposibilitate a asigurării cvorumului legal pentru desfăşurarea şedinţei plenului Consiliului Superior al Magistraturii, programată a avea loc astăzi, 30 august, cu începere de la orele 11, precum şi mesajele publice ale membrilor Consiliului, apreciez că singura modalitate/opţiune echilibrată şi instituţional corectă pentru depăşirea acestui moment, îl reprezintă reaşezarea tuturor activităţilor instituţionale în cadrul procedural reglementat", se arată într-un mesaj al preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, Mariana Ghena, remis MEDIAFAX.

Mariana Ghena îşi exprimă încrederea că, din perspectivă instituţională, acest demers va conduce, cu rezultat imediat, la "unitate şi coeziune decizională".

Presupusa intenţie a CSM de a schimba conducerea Inspecţiei Judiciare a dus, miercuri, la un scandal în cadrul Consiliului. Astfel, cinci judecători ai CSM, printre care şi preşedintele instanţei supreme Cristina Tarcea, susţin că au boicotat şedinţa CSM pentru că "nu este pentru prima dată când argumentul numărului majoritar al voturilor exprimate devine mai puternic decât cel al respectării legii".

Judecătoarea Gabriela Baltag, membru în CSM, a arătat, într-un comunicat de presă, că Inspecţia Judiciară va fi supusă unei „execuţii”, după controlul „fără tact şi respect” care a fost făcut la DNA, existând reclamaţii atât din partea conducerii parchetului, cât şi din rândul inspectorilor judiciari.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici