Prima ţară care a obţinut rezultate bune în lupta cu COVID-19 dezvăluie unul dintre remedii. Nu toată lumea este de acord

  • China promovează medicina tradiţională ca remediu pentru coronavirus
  • Peste 85% dintre pacienţii chinezi cu coronavirus au primit tratamente tradiţionale
  • Criticii susţin că remediile tradiţionale nu sunt eficiente, ci se bazează pe efectul placebo
10788 afișări
Imaginea articolului Prima ţară care a obţinut rezultate bune în lupta cu COVID-19 dezvăluie unul dintre remedii. Nu toată lumea este de acord

Prima ţară care a scăpat de coronavirus dezvăluie unul dintre remedii

China promovează medicina tradiţională ca remediu pentru coronavirus, însă nu toată lumea îmbrăţişează această metodă, scrie cnn.com.

Dimineaţa şi seara, pacienţii cu coronavirus internaţi în spitalele din China au primit câte un  bol cu supă, un remediu traditional chinez, preparat din 20 de ierburi printre care efendra, scoţişoară şi rădăcini de lemn dulce. Acestora nu le-au fost administrate produse farmaceutice alopate, decât dacă sufereau de boli cronice.

Supa pentru „curăţirea plâmânilor şi detoxifiere”, cum este denumit remediul chinez, a făcut parte din planul de combatere a COVID-19 adoptat de autorităţile chineze, care a inclus şi utilizarea preparatelor din medicina tradiţională.

Pe măsură ce oamenii de ştiinţă încearcă să găsească un vaccin pentru coronavirus, China se întoarce la remediile tradiţionale. Potrivit Ministerului Ştiinţei şi Tehnologiei din China, peste 85% din pacienţii cu coronavirus, aproximativ 60.000 de persoane, au primit remedii tradiţionale, pe lângă medicamente antivirale.

„Suntem dornici să împărtăşim experienţa chineză şi soluţia chineză pentru tratarea COVID-19, aşa încât tot mai multe state să cunoască medicina chineză, să o înţeleagă şi să o utilizeze”, a spus Yu Yanhong, director ajunct al Agenţiei Naţionale de Medicină Chineză Tradiţională.

Deşi medicina tradiţională are o mulţime de aderenţi, există şi critici, în rândul medicilor din ţările vestice, care susţin că toate aceste remedii se bazează pe efectul placebo.

Critici au existat însă şi printre pacienţii din China. Unul dintre aceştia este Xiong Qingzhen, un inginer din Beijing care a stat timp de două săptămâni în spital, pentru a se trata de coronavirus şi care a refuzat de fiecare data să bea supa ce îi era administrată de două ori pe zi.   

Numărul total de cazuri de coronavirus confirmate în China a depăşit 80.000. Peste 62.000 de persoane s-au însănătoşit şi au fost externate din spital, o rată de peste 80%. Zilnic, China raportează o medie de 10-20 de cazuri de noi îmbolnăviri. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici