Video Prima zăpadă pe Transfăgărăşan şi Transalpina. Avertismentul drumarilor pentru amatorii de munte

Drumarii de la Bâlea au intervenit marţi dimineaţă cu un utilaj cu lamă şi au răspândit o tonă şi jumătate de sare pentru curăţarea carosabilului de zăpada aşternută peste noapte pe Transfăgărăşan. Drumarii recomandă evitarea Transalpina dacă autoturismele nu sunt echipate de iarnă.

502 afișări

„Colegii noştri de la Districtul Bâlea au intervenit azi dimineaţă cu un utilaj cu lamă şi au răspândit o tona şi jumătate de sare pentru curăţarea carosabilului de zăpada aşternută peste noapte. Stratul de zăpadă măsoară în jur de 3 cm, iar temperaturile de azi dimineaţă au coborât sub – 3 grade. Îi rugăm pe şoferii care doresc să viziteze zona Bâlea în acestă perioadă să fie pregătiţi pentru a conduce în condiţii de iarnă”, a informat DRDP Braşov.

La rândul său, Cristi Tudor, reprezentant al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova, a informat că drumarii intervin pe întreaga porţiune montană a Transalpina cu un utilaj cu lamă şi antiderapant: „utilajul încarcă deja pentru a doua oară, pentru că a fost destul de multă zăpadă în această dimineaţă”.

Drumarii fac apel la şoferi să nu plece pe drum dacă nu au maşinile echipate corespunzător, în special cu anvelope de iarnă.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici