Primăria Capitalei asigură locuri de veci şi cheltuielile de înmormântare pentru victimele incendiului din Clubul Colectiv

Primăria Capitalei a anunţat că asigură locurile de veci şi cheltuielile de înmormântare pentru cele 27 de persoane care şi-au pierdut viaţa în urma incendiului din Clubul Colectiv, familiile victimelor putând să facă solicitare la numărul de telefon 0800.800.868.

1230 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei asigură locuri de veci şi cheltuielile de înmormântare pentru victimele incendiului din Clubul Colectiv

Primăria Capitalei asigură locuri de veci şi cheltuielile de înmormântare pentru victimele incendiului din Clubul Colectiv (Imagine: Octav Ganea / Arhiva Mediafax Foto)

"Prin dispoziţia Primarului General, se asigură, la solicitarea familiilor victimelor accidentului, locuri de veci gratuite şi se suportă cheltuielile de înmormântare. Solicitările se primesc la nr. tel. 0800.800.868", arată municipalitatea, într-un comunicat de presă transmis sâmbătă.

Primăria Capitalei a anunţat şi o amplă acţiune de control la unităţile din Bucureşti în care sunt organizate evenimente, concerte şi spectacole, verificările urmând să fie făcute cu sprijinul Poliţiei Române şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti.

În ce priveşte sprijinul medical care va fi acordat victimelor incendiului din Clubul Colectiv, municipalitatea a arătat că spitalele aflate în administrarea Primăriei Capitalei, precum Spitalul "Carol Davila", Spitalul "Theodor Burghele", Spitalul Colţea, Spitalul Colentina, Spitalul "Sfânta Maria", Spitalul "Victor Babes", vor intra în prima linie de activitate, mai ales cu instalaţiile de dializă necesare celor care au suferit arsuri.

Până în prezent, la cererea conducerii spitalelor din sistemul Ministerului Sănătăţii, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti a ajutat cu materiale sanitare şi medicamente, acţiuni care se vor desfăşura şi în perioada următoare, se mai arată în comunicatul Primăriei Capitalei.

Agenţii Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti au participat la acţiunile de salvare care au avut loc vineri noapte, au sprijinit echipele de prim-ajutor la transportul şi resuscitarea unora dintre răniţi şi au donat şi încă donează sânge, la diverse spitale din Capitală, a mai arătat municipalitatea.

În urma incendiului produs vineri seară în Clubul Colectiv din Capitală şi-au pierdut viaţa 27 de oameni, iar alţi aproximativ 200 au fost răniţi. La acest moment, 146 de persoane sunt internate la 12 spitale din Bucureşti.

Ministrul Nicolae Bănicioiu a declarat, sâmbătă după-amiază, la Spitalul de Arşi, că 16 persoane au fost identificate, iar alte 11 sunt în continuare neidentificate, printre acestea fiind şi un rănit de la unitatea sanitară.

"Familiile persoanelor neidentificate trebuie să se adreseze la numărul de urgenţă pe care l-am popularizat, l-am anunţat şi de acolo vor primi toate informaţiile. În general, toţi cei care i-au căutat deja la spitale, la aceste numere de telefon vor afla dacă sunt la Institutul de Medicină Legală”, a precizat Bănicioiu.

El a mai spus că la Spitalul de Arşi sunt zece persoane în stare gravă sau critică, la Floreasca - 13, la Bagdasar-Arseni - opt, Universitar - opt.

Ministerul Afacerilor Interne a pus la dispoziţie, încă de vineri noapte, şapte numere de telefon unde familiile victimelor pot obţine informaţii suplimentare despre starea acestora: 021/2069291, 021/3130605, 021/2069283, 021/2648704, 021/2648525, 021/2069375 şi 021/3122547.

Vineri seară, clubul Colectiv găzduia un concert al trupei Goodbye to Gravity, pentru lansarea unui nou album - "Mantras of war". Intrarea la acest concert a fost liberă, iar accesul în club s-a făcut începând cu ora 20.30.

Martori aflaţi în club au declarat pentru MEDIAFAX că incendiul a fost provocat de artificiile din timpul spectacolului, buretele fonic de pe un stâlp al clădirii aprinzându-se, iar ulterior focul s-a propagat la tavan. Bucăţi din plafon, care era capitonat şi el cu burete fonic, s-au desprins şi au căzut peste oameni.

Potrivit celor aflaţi la spectacol, un agent de pază a luat un stingător de incendii, însă nu a apucat să intervină înainte ca focul să ajungă la tavan şi să se extindă cu repeziciune. În momentul când tavanul a luat foc, cele aproximativ 250-300 de persoane din club au fost cuprinse de panică şi s-au îmbulzit spre ieşire, creându-se busculadă, deoarece doar una dintre uşile de la intrare s-a deschis de la declanşarea incendiului.

Ulterior, şi cea de-a doua uşă a fost deschisă, lumea a năvălit afară, dar deja erau pe podea multe persoane care aveau arsuri sau se aflau în stop cardio-respirator. Martorii au mai relatat că un fum greu, înnecăcios, se adunase în club, acesta "ieşind în valuri" pe uşa de la intrare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici