Video Primul tronson din drumul Poarta Transilvaniei, inaugurat

Un tronson de 17 kilometri din DN 172 D – Poarta Transilvaniei, un drum turistic din Bistriţa-Năsăud care va lega cele mai importante zone turistice din judeţ, a fost inagurat luni. Tronsonul a costat aproape 10 milioane de euro.

372 afișări

Primul tronson din drumul Poarta Transilvaniei, un drum turistic din Bistriţa-Năsăud care va lega cele mai importante zone turistice din judeţ, a fost inagurat luni. Tronsonul de drum are 17 kilometri şi a costat 9,92 milioane de euro, fiind realizat de o firmă din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Tronsonul face parte dintr-un proiect pentru care Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a reuşit să acceseze cea mai mare finanţare din regiunea de Nord-Vest pe Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, de 38 milioane de euro.

La licitaţia pentru crearea drumului turistic, numit Poarta Transilvaniei, care are 50 de kilometri împărţiţi în cinci tronsoane şi care reuneşte cele mai frumoase zone din judeţ, s-au înscris la licitaţie nu mai puţin 378 de firme, fiind stabilit un adevărat record în acest sens.

„Vreau să felicit în special constructorul şi să vă spun cât sunt de bucuros că avem astfel de firme care să stabilescă un standard atât de înalt de calitate. Nu văd nicio difrenţă între un drum din Austria sau Eleveţia comparativ cu ce avem noi aici, la Colibiţa”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

Poarta Transilvaniei a fost primul contract de finanţare din România susţinut din fonduri europene pe noul exerciţiu financiar, prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020. Proiectul are o valoare de 38 milioane de euro şi vizează reabilitarea a 50 de kilometri de drumuri judeţene şi va deservi 23.000 de cetăţeni, reunind cele mai frumoase zone din judeţ.

Celelalte patru tronsoane de drum se află în diferite staţii de execuţie.

Taguri:
drum,
inaugurare,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici