Video Programul de circulaţie pe Transalpina, redus cu patru ore, din cauza ninsorilor şi a prognozei meteo | VIDEO

Programul de circulaţie rutieră pe Transalpina a fost redus cu patru ore, din cauza ninsorilor şi a prognozei meteo, anunţă reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale Târgu-Jiu. Duminică seara, două maşini cu mai mulţi turişti din judeţele Sibiu şi Alba au rămas blocate pe Transalpina.

182 afișări

Potrivit directorului SDN Târgu-Jiu, Ion Tudor, circulaţia pe Transalpina va rămâne deschisă, însă, de luni, se va circula numai între orele 9.00-17.00.

Măsura a fost luată după ce, pe DN 67 C, în zona Urdele, s-a depus primul strat de zăpadă. Meteorologii anunţă în continuare ninsori la munte.

„Încă nu închidem, deşi la noapte iar ninge. Intervalul orar de acces pe Transalpina se va modifica, accesul este permis, de astăzi, între orele 09.00-17.00, permanent se va face revizie pe sectorul de drum dintre Rânca şi Novaci. Toate măsurile sunt luate pentru siguranţa participanţilor la trafic. Am suplimentat utilajele, avem trei şi cu încărcătorul patru, mai sunt pregătite încă două la Târgu-Jiu. Am stabilit ora 09.00, ca să avem timp dimineaţa să curăţim bine drumul. Măsurile sunt luate de către administratorul drumului. Avertizăm să nu se mai intre în afara programului”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Ion Tudor, şeful SDN Târgu-Jiu.

Drumarii au intervenit duminică seara pe Transalpina, în zona Urdele, unde mai mulţi turişti din Sibiu şi Alba au rămas blocaţi cu autoturismele, din cauza carosabilului îngheţat.

„Am scos două autoturisme din Pasul Urdele. Ce au căutat la ora aceea? Era de preferat poate să-i lăsăm acolo şi să aducem Poliţia şi să le ia permisele, nu nu am făcut-o. Noi i-am luat după noi, după utilaj şi i-am dus la Novaci. Nu i-am înţeles ce căutau la ora aceea. Nu au comentat. Nu mai aveau voce. Aveau maşinile neechipate corespunzător. Duminică după-amiază am luat o familie cu utilajele noastre, până la Novaci. De acum înainte, măsurile vor fi mult mai drastice. Poliţia va fi prezentă în zonă şi li se va lua permisul pentru aşa ceva. Până acum programul era de la 08.00, la 20.00”, a mai declarat Ion Tudor.

Primul strat de zăpadă din această toamnă s-a depus, duminică dimineaţa, pe DN 67C- Transalpina, în zona Urdele, iar drumarii au împrăştiat câteva tone de material antiderapant.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici