Video #protejaţifemeile | Victimele violenţei domestice nu mai sună la 112. Liderii ONU, apel la autorităţile din lume să prevină violenţa împotriva femeilor

  • În 2 săptămâni de stare de urgenţă, a scăzut raportarea cazurilor de violenţă domestică la 112. Apelurile pentru violenţă domestică au scăzut cu 11%, faţă de aceeaşi perioadă din 2019
  • Liderii ONU fac apel la autorităţile din întreaga lume să prevină violenţa împotriva femeilor
  • Victimele violenţei domestice pot suna la 112 sau la linia specială 0800 500 333
995 afișări

De la instalarea stării de urgenţă până la finalul lui martie, la 112 au fost înregistrate puţin peste o mie de apeluri care raportau violenţa domestică. Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a precizat pentru MEDIAFAX că numărul este cu 11 procente mai mic decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Monica Tudorache este expert în egalitate de gen la Asociaţia Necuvinte şi îţi explică fenomenul.

„Este foarte dificil pentru o victimă să stea izolată atât de mult timp cu agresorul. Este foarte dificil să ceară ajutor în perioada asta, pentru că atenţia în întreaga lume este concentrată asupra altor subiecte”, explică Monica Tudorache, expert Asociaţia Necuvinte.

Situaţia dificilă în care se află acum victimele violenţei domestice e şi în atenţia liderilor ONU.

„Cer tuturor guvernelor să facă din prevenirea şi scăderea violenţei împotriva femeilor o parte esenţială a planurilor naţionale de reacţie faţă de COVID-19. Asta înseamnă creşterea investiţiilor în servicii online şi în organizaţiile societăţii civile”, scrie Antonio Gutteres, secretar general al ONU.

Specialiştii îndeamnă victimele violenţei domestice să sune la 112 sau la numărul 0800 500 333, linie specială pusă la dispoziţie de autorităţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici