Video Protest în faţa Ministerului Mediului din cauza mirosului de gunoi din nord-vestul Capitalei

Zeci de oameni din localităţile şi cartierele din nord-vestul Capitalei au protestat, miercuri, în faţa Ministerului Mediului, unde au acuzat mirosul puternic de gunoi, amestecat cu hidrogen sulfurat. Bucureştenii acuză groapa de gunoi Iridex pentru această situaţie.

611 afișări

Peste 70 de persoane au protestat, miercuri, în faţa Ministerului Mediului, nemulţumiţi de mirosul puternic de gunoi care persistă în fiecare seară în zona de nord-vest a Capitalei. Bucureştenii au purtat chiar şi măşti de oxigen şi au strigat „vrem aer curat, nu hidrogen sulfurat”.

„Suntem din Chiajna, Chitila, Bucureştii Noi, Crângaşi, cam toată partea de nord-vest a Capitalei. Am venit aici pentru că în ultima perioadă, în fiecare seară miroase foarte rău. Sunt diverse gaze, precum hidrogen sulfurat, care sunt foarte iritante şi amestecate cu miros de gunoi, pe care nu-l mai suportăm. Pe lângă mirosul urât este şi poluare foarte mare şi nu putem ţine geamurile deschise vara, ceea ce este foarte grav. Este o problemă de mediu şi vrem ca Ministerul Mediului să facă ceva, ca să putem respira şi noi. Am discutat de nenumărate ori cu reprezentanţii instituţiilor de mediu, şi spun că operatorii economici din zonă au autorizaţiile la zi. În ceea ce priveşte Primăria Municipiului Bucureşti, aceasta ne evită”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Sorin Segărceanu, preşedintele Asocieţiei pentru Natură şi Protejarea Mediului.

După aproape două ore de protest, reprezentanţii Ministerului Mediului au chemat organizatorii protestului la consultări.

„Practic, ne-am întâlnit cu reprezentanţii Ministerului Mediului ca să ne comunice nişte banalităţi, adică să facem nişte sesizări în scris, la care ne vor răsunde ei în termen de 7 zile. Nu ştiu cum o să se rezolve această problemă. Cei de la garda de mediu spun că nu au ce face, iar Iridex spune că poluarea nu este de la ei”, a declarat pentru MEDIAFAX Alexandru Gâdiuţă, consilier USR în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, care a participat la consultările cu reprezentanţii Ministerului Mediului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici